Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mayıs 2016 - 16:33 Yorum: 0

TKDK İş Adamlarını Bilgilendirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından İstanbul'daki Malatyalı işadamlarına IPARD 2 destekleri anlatıldı.

TKDK İş Adamlarını Bilgilendirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından İstanbul'daki Malatyalı işadamlarına IPARD 2 destekleri anlatıldı.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç yaptığı açıklamada, İstanbul'daki Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ile Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneğini(ANESİAD) ziyaret ederek TKDK'nın yatırımlar ve IPARD 2 desteklenen sektörler hakkında bilgiler verdiğini söyledi.

Malatya'da toplamda 337 proje aldıklarını belirten Tunç, "Bunların dağılımı şöyle oldu. 127 besi, süt inekçiliği projesi aldık. Bu anlamda Türkiye ikincisi olduk. İkinci olarak işleme tesisleri ile ilgili aldığımız projelerde, 9 tane soğuk hava deposu projesi aldık. Bu alanda Türkiye birincisi olduk. Üçüncü etapta da çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile ilgili aldığımız projeler bulunuyor. Bunlar 218 projedir. 117 tanesi arıcılık faaliyeti ile ilgili Malatya'da arıcılık faaliyetini de geliştirmek istiyoruz. Malatya'nın coğrafi yapısı ve iklimi arıcılığa oldukça müsaittir. Bir diğer aromatik bitkilerin çeşitlendirilmesi alanında 66 tane proje aldık" şeklinde konuştu.

TKDK'nın üretimi, çalışmayı, kaliteyi ve istihdamı özendiren ve destekleyen bir kurum olduğunu ifade eden Tunç, "Bizler de ülkemizi kalkındırmak, sosyal refahımızı, refah seviyemizi artırmak için çalışmak ve üretmek zorundayız. Çünkü kalkınmak ve katma değer oluşturmak için üretmekten başka yol yok. Üretimde başarının sürdürülebilir olması için de rekabet gücümüzün ve markalarımızın olması gerekiyor. Bu sebeple modern üretim olanaklarını yaygınlaştırarak rekabet gücümüzü artırmak ve üretimi kaliteli hale getirmek bizim en önemli hedeflerimizden birisidir" diye konuştu.

MİAD ile ANESİAD Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılmış olduğu seminer yoğun ilgi gördü.

TKDK İş Adamlarını Bilgilendirdi

TKDK İş Adamlarını Bilgilendirdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber