Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2014 - 15:18 Yorum: 0

TKDK Koordinatör Vekili Öztürk, incelemelerde bulundu

SİVAS (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatör Vekili Halis Öztürk, kurumun destek verdiği süt işletme tesisinde ve kesimhanede incelemelerde bulundu.Öztürk, Organize...

TKDK Koordinatör Vekili Öztürk, incelemelerde bulundu

SİVAS (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatör Vekili Halis Öztürk, kurumun destek verdiği süt işletme tesisinde ve kesimhanede incelemelerde bulundu.

Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Süt İşletme Tesisi Kurulum Projesi kapsamında desteklenen Tuğba Akabe Çiftlik Mamulleri Süt Yoğurt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Kesimhane Tesis Kurulması ve Et İşleme Modernizasyonu çerçevesinde destek alan Altın Küpe Entegre Et Ürünleri Gıda Hayvancılık Turizm İthalat İhracat Ticaret Sanayi Limited Şirketi'ndeki incelemeleri sırasında yaptığı konuşmada, Altın Küpe'nin Türkiye'deki AB standartlarına sahip kesimhanelerden biri olduğunu belirtti.

Öztürk, "Bu kesimhaneden yapılan kesimler direk ihracatı yapılabilecek nitelikte. Hayvanlara herhangi bir ızdırap verilmiyor. Hem dinimize uygun kesim yapılabiliyor, hem de hijyenik koşullarda üretim yapılabiliyor. Bundan sonraki dönemde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın uygulayacağı yeni kanunlara uyumu tüm takip sistemlerini içeriyor, bu nitelikte ilimizde başka işletme bulunmuyor" diye konuştu.

Süt işletme tesisinin de ulusal marka değeri olabilecek niteliği taşıdığını kaydeden Öztürk, "Tesis dondurmadan, peynirin tüm türlerine kadar üretim yapabilmekte. Kurulumu şu andaki mevcut yasadaki gıda kanunların tüm niteliklerini sağlıyor" dedi.

Süt işletme tesisinin TKDK'den 3 milyon 663 bin 841 lira, kesimhanenin de 574 bin 62 lira destek aldığı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber