Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mayıs 2016 - 14:58 Yorum: 0

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğüne 267 Milyon Değerinde 195 Proje Sunuldu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü IPARD-II Programının ilk proje çağrı döneminde yaklaşık yatırım...

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğüne 267 Milyon Değerinde 195 Proje Sunuldu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü IPARD-II Programının ilk proje çağrı döneminde yaklaşık yatırım değeri 267 milyon 663 bin TL olan 195 proje teslim aldı.

Alınan başvuruların ayrıntılarını aktaran İl Koordinatörü Selim Türker, "IPARD-II programının ilk proje çağrı döneminde 44 adet süt üretimi tesisi, 44 adet et üretimi tesisi, 9 adet kanatlı eti üretim tesisi, 2 adet yumurta üretim tesisi olmak üzere 99 adet hayvancılık ürünleri üretim tesisi projesi aldık. Bu projelere ek olarak 76 adet bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması projesi, 2 adet arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması projesi, 1 adet zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri projesi, 7 adet kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri projesi, 3 adet makine parkları projesi ve 7 adet yenilenebilir enerji yatırımı projesi olmak üzere toplam 195 adet proje teslim alındı. Projelerimizin yatırım değeri yaklaşık 267 milyon 663 bin TL'dir" dedi.

Başvuru sahiplerimizin sunmuş olduğu projelerin incelenme süreci başladı. Projesi uygun bulunan ve sıralama kriterlerine göre yüksek puan alan proje sahiplerimizle sözleşme imzalayacağız ve bu projeler hayata geçecektir" dedi.

Yozgat'ın tarım ve hayvancılık açısından önemli bir il olduğunu ifade eden Türker, "TKDK, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük katkı sağlamaktadır. Çiftçilerimiz hazırladıkları projelerle daha modern tesislere, daha modern makine ve ekipmanlara sahip olmaktadır. Aynı zamanda IPARD-II Programının ilk proje çağrı döneminde ilk defa proje aldığımız yeni desteklerimiz, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının da ilimiz için çok önemli yatırımlar olacağını düşünüyorum. Biz vatandaşlarımızdan daha fazla proje üretmelerini daha fazla yatırım yapmalarını istiyoruz. Amacımız ilimize en iyi hizmeti vermek, daha fazla projeler üreterek, AB desteklerinden daha fazla yararlanmaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber