Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 16:48 Yorum: 0

TKDK’da hedef 28 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Doç.

TKDK’da hedef 28 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, hedeflerinin 2016 yılı sonu kadar 28 milyon liralık destek sağlamak.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da özellikle kırsal alanda ekonomik ivme oluşturan TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünün her geçen yıl destekleme oranı artıyor. TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünün 2013 yılında 5,4 milyon lira destek sağladığını belirten İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, bu rakamın 2016 yılı sonu itibariyle 28 milyon lira olmasını hedeflediklerini söyledi.

Gülcü, "TKDK, 2008 yılında kurulmuş, 2011 yılında akreditasyonunu tamamlamış ancak ilk çağrısına 2012 yılında çıkmış. 2013 yılından bu yana da bilinen sektörlerde hibe desteği veren bir kurumuz biz. Isparta İl Koordinatörlüğü 2013 yılında 5,4 milyon lira hibe desteği ödemesiyle başlamış. 2014 yılında bu rakam 14,8 milyon TL'lik hibe ödemesiyle devam etmiş, 2015'te 20,4 milyon lira ödeme yapılmış. Bu yıl içerisinde 28 milyon lira civarında hibe desteği ödemesi yapacağız. Ama bu rakamı net söylemek imkansız. Çünkü projelerde bazı kesintiler oluyor" dedi. Bakıldığında 2013 yılından bu yana sürekli katlanarak, hibe ödemelerinin devam ettiğini anlatan Gülcü, "Bu da bizim proje kültürümüzün, yatırım desteğimizin ya da yatırım heyecanımızın gün geçtikçe arttığını gösteriyor. Bu da bizi mutlu eden bir sonuç" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber