Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Eylül 2014 - 12:38 Yorum: 0

TKDK'dan Rum asıllı Türk vatandaşlarına hibe desteği hazırlığı

İl Koordinatörü Ortan: "Kurumumuzun destekleri, adada yaşayan ya da adaya dönmek isteyen Rum vatandaşlarımız için önemli bir fırsat"

TKDK'dan Rum asıllı Türk vatandaşlarına hibe desteği hazırlığı

ÇANAKKALE (AA) - Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, Gökçeada ilçesinde yaşayan Rum asıllı Türk vatandaşlarının projelerine hibe desteği vermeyi planlıyor.

TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, yaptığı yazılı açıklamada, Rum Vakıfları Derneğinin (RUMVADER)  Gökçeada'nın Zeytinli köyünde düzenlediği toplantıya katılıp, hibe destekleri hakkında bilgi verdiklerini bildirdi.

Ortan, TKDK'nın desteklerinin, adada yaşayan ya da adaya dönmek isteyen Rum asıllı vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle kırsal turizm destekleriyle hem adanın potansiyeli değerlendirilebilecek hem de dedelerinin evini imar etmek isteyen Rum vatandaşlarımız için bu yatırımlar önemli bir gelir kaynağı olacak. Adada önemli bir değer olan zeytin için TKDK ile yapılacak yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verilebilecek. Hazırlanacak projelerle zeytinyağı üretim tesisleri kurulabilecek. Tüm yatırımcıları TKDK'ya proje hazırlamaya davet ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber