Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Ekonomi 14 Nisan 2021 - 12:53 Yorum: 0

TKDK’ya rekor hibe başvurusu

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, 2021 Ocak ayında ilan edilen IPARD-II 10. başvuru çağrı dönemini rekor...

TKDK’ya rekor hibe başvurusu

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, 2021 Ocak ayında ilan edilen IPARD-II 10. başvuru çağrı dönemini rekor hibe başvurusu ile tamamladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, "IPARD-II 10. Başvuru Çağrı Dönemi'nin 9 Nisan Cuma günü sona erdiğini belirterek, "Et ve süt üretimi yapılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında toplam yatırım tutarı 82 milyon TL olan 27 adet, et ve süt ürünleri işleme, peynir altı suyu işleme, balık işleme ve meyve sebze işleme sektörleri kapsamında ise toplam yatırım tutarı 97 milyon TL olan 13 adet olmak üzere toplamda yatırım tutarı 180 milyon TL olan 40 adet proje aldık" dedi.

10'uncu çağrı döneminde almış oldukları proje miktarının Van için yeni bir rekor olduğunu ifade eden Başak, verilen hibelerle kentin kalkınmasında katkıda bulunduklarını söyledi. Aynı zamanda yapılan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyetiyle de dolaylı yoldan yatırımcılara destek verdiklerini belirten Başak, "Ayrıca geçtiğimiz yıl başlayan yüzde 50 avans ödemesi ile yatırımcılarımızın yatırımlarını daha hızlı ve kolay yapmalarını ve projelerinin daha kısa sürede hayata geçmesini sağladık. Verdiğimiz destekler ile inşaat sektöründen makine ve ekipman üreticilerine kadar birçok sektöre dolaylı olarak olumlu katkı sağladık. İnşallah bundan sonra da ilimizin tarımsal alanında gelişmesine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Projelere yüzde 40 ila 70 arasında hibe desteği sağlanacağını da sözlerine ekleyen Başak, TKDK Van İl Koordinatörlüğü uzmanlarınca ivedilikle incelemeleri yapılarak en kısa sürede sözleşmelerinin imzalanacağını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber