Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Temmuz 2017 - 14:23 Yorum: 0

TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak, Soma’da

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Ömer Bayrak, "Özellikle son dönemde bakanlığımızın ve hükümetimizin enerji ve madencilik konusunda...

TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak, Soma’da

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Ömer Bayrak, "Özellikle son dönemde bakanlığımızın ve hükümetimizin enerji ve madencilik konusunda reform niteliğindeki düzenlemeleri bize heyecan verdi. Özellikle kömür madenciliğinde önümüzdeki süreçte çok daha güzel günler yaşayacağız" dedi.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Ömer Bayrak göreve gelmesinden sonra geniş kapsamlı ilk ziyaretini Soma'ya gerçekleştirdi. TKİ'nin daire müdürlerinin de yer aldığı bir haftalık inceleme gezisinde TKİ heyeti ilçedeki kömür sahalarını ve maden ocaklarını inceleme fırsatı buldu. İncelemelerin ardından Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret eden TKİ Genel Müdürü Bayrak, değerlendirme toplantısı yaptı. Soma'nın madenciliğin kalbi olduğunu söyleyen Bayrak, "Türkiye Kömür İşletmelerinin işlev hacminin neredeyse yüzde 60'ı Soma'da dönmektedir. Dolayısıyla TKİ ve benim nazarımda Soma'nın ayrı bir yeri var. Özellikle son dönemde bakanlığımızın ve hükümetimizin enerji ve madencilik konusunda reform niteliğindeki düzenlemeleri de bize heyecan verdi. Özellikle kömür madenciliğinde önümüzdeki süreçte çok daha güzel günler yaşayacağız. Dolayısıyla kömür piyasasının kömür ihtiyacını karşılıyoruz. Piyasayı regüle ediyoruz. Düşük kalorili kömürlerle de elektrik üretimiyle enerjide dışa bağımlılığı da bir nebze azaltırsak kendimizi bahtiyar hissedeceğiz" diye konuştu.

13 Mayıs 2014 yılında yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yaralarının sarılmaya devam edildiğini belirten Bayrak, "Genel anlamda Soma'da yine eski güzel günlerin gelmesi için uğraşacağız. Çok acı bir olay yaşadık. Travma yaşadık. Bu sadece Soma'yı değil, ülkemizi ve sektörü ciddi anlamda etkiledi. Bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Devlet olarak, kurum olarak kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Gerekli çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak, Soma’da

TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak, Soma’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber