Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Ağustos 2016 - 16:48 Yorum: 0

TKÜUGD Başkan Vekili Cengiz: “Türk Olimpiyatları düzenlenmeli”

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkan vekili İsmail Cengiz, Türk Olimpiyatlarının...

TKÜUGD Başkan Vekili Cengiz: “Türk Olimpiyatları düzenlenmeli”

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkan vekili İsmail Cengiz, Türk Olimpiyatlarının düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

26-28 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükçekmece'de Etno Spor Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali'nde konuşan Cengiz; Türkiye'de faaliyet gösteren soydaş derneklerin festivale damgasını vurduğunu belirterek şunları söyledi: "Etnopor Şöleni ilk olmasına rağmen amacına ulaşmıştır. Türk Dünyası bütün renkleri bir araya getirilmiştir. Uygur ile Kazak, Kırgız ile Özbek, Türkmen ile Karapapak, Gagauz ile Ahıska, Nogay ile Suriye Türkmeni, Irak Türkleri ile Bulgaristan Türkleri, Azerbaycan Türkleri ile Afganistan Türkleri'nin kucaklaşmaları sağlanmıştır. Doğu Türkistan'dan Tuna boylarına kadar uzanan coğrafyanın zengin medeniyetinin küçük örnekleri sergilenmiştir. Türkiye'de Okçuluğunun gelişmesine öncülük yapan sayın Bilal Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen bu şölenin her yıl olarak devam ettirilmesi, geleneksel sporların yaygınlaştırılması açısından önem arz etmektedir. Ancak şunu da belirtmeliyim ki, "Türki" tabirinden bizler rahatsızlık duymaktayız. Bizler "Türki" yani Türk'e benzeyenlerden değiliz, Türk'ün kendisiyiz. Bu tabirin kullanılmaması bizleri mutlu kılacaktır. Türk Devlet ve Topluluklarının bayrakları ay yıldızlı Albayrak gibi bizim namusumuzdur. Dolayısıyla bayraklarımıza sahip çıkmak da bizim ana vazifemiz olmalıdır. Bu yıl yurt dışından Kırgızistan'dan katılım sağlanmıştır. Etnospor'un ikincisinde diğer Türk Devlet ve Topluluklarından da temsilcilerin davet edilerek katılmaları sağlanmalı ve bu etkinlik "Türk Olimpiyatları"na dönüştürülmelidir. Biz Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu olarak, soydaş dernek ve vakıflar olarak devamını arzuladığımız bu şenliğin her aşamasında hizmet etmekten, katkı sunmaktan onur duyacağımızı ifade etmek istiyoruz." dedi.

TKÜUGD Başkan Vekili Cengiz: “Türk Olimpiyatları düzenlenmeli”

TKÜUGD Başkan Vekili Cengiz: “Türk Olimpiyatları düzenlenmeli”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber