Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

TMO, kaliteli buğdaya verdiği ilave fiyatı yükseltti

KIRKLARELİ (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürü İhsan Çakır, kaliteli buğdaya verilen ilave fiyatı yükselttiklerini bildirdi.Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015...

TMO, kaliteli buğdaya verdiği ilave fiyatı yükseltti

KIRKLARELİ (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürü İhsan Çakır, kaliteli buğdaya verilen ilave fiyatı yükselttiklerini bildirdi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında yeni bir uygulama ile buğdaydaki süne tahribatının yüzde 2'nin altında ve proteini yüzde 2 ve üzeri olan ekmeklik buğdaylar ile süne tahribatı yüzde 2'nin altında, proteini yüzde 12,5 ve üzeri olan makarnalık buğdaylara yüzde 1-7 arasında ilave fiyat uygulanacağını söyledi.

Uygulamadan çiftçilerinde memnun kalacağına inandığını belirten Çakır, süne tahribatı yüzde 1’in altında olan buğdaylara protein oranına göre verilecek ilave fiyat oranlarının proteini yüzde 12-12,5 arasında yüzde 1, proteini yüzde 12,5-13 arasında yüzde 2,5, proteini yüzde 13-13,5 arasında yüzde 3, proteini yüzde 13,5-14 arasında yüzde 4,5, proteini yüzde 14-14,5 arasında yüzde 6, proteini 14,5 ve üzerinde ise fiyatlara yüzde 7 ekleme olacağını ifade etti.

Uygulama ile buğdayda ki kalitenin artacağını dile getiren Çakır, ekim öncesi toprak analizi, doğru tohum seçimi ile ekimin zamanında yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber