Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Şubat 2018 - 11:28 Yorum: 0

TMO:"Kabuklu Fındık satışlarımız başlamıştır"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık satışlarının başladığını açıkladı.

TMO:'Kabuklu Fındık satışlarımız başlamıştır'

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık satışlarının başladığını açıkladı.

TMO'dan yapılan açıklamada, TMO'nin, fındık üreticilerinin ürünlerini makul fiyatla satması ve piyasalardaki istikrarın sağlanması amacıyla yoğun gayret göstererek; 11 İl'de, 46 noktada, randevu verilen 100 bin üreticinin yüzde 75'inden 138 bin ton fındık satın almış ve karşılığında 1,3 milyar TL ödediği belirtilerek, "Bugüne kadar piyasalar yakından takip edilmiş olup stoklarımız talep oluncaya kadar satışa açılmamıştır. Gelinen noktada ise; fındık ihracatının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 fazla olması, iç piyasa tüketimindeki artış ve stok göz önüne alındığında stoklarımızdaki fındığa ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.

Bu doğrultuda, stoklarımızda bulunan kabuklu fındıklar (Giresun Şube stoklarındaki Giresun Kalite ELÜS ve Derince Şube stoklarındaki Levant Kalite hariç) yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre peşin bedel mukabilinde KDV hariç olmak üzere;Giresun kalite kabuklu fındıklar için ; 12,50 TL/kg, Levant kalite kabuklu fındıklar için ; 11,50 TL/kg, Sivri kalite kabuklu fındıklar için ; 10,50 TL/kg, fiyatla satışa açılmıştır. 2016 yılı mahsulü fındıklar açıklanan fiyatlardan 0,50 TL/kg indirimli olarak satılacaktır" denildi.

Satış fiyatının aylık olarak belirleneceği belirtilerek yukarıda açıklanan fiyatların 31 Mart 2018 tarihine kadar geçerli olacağı vurgulanarak, "Satışa açılan Giresun ve Sivri Kalite fındıklar için talebin yoğun olacağı öngörüldüğünden dağıtım tutar/miktar üzerinden yapılacaktır. Giresun ve Sivri Kalite fındık talep edenlerin 26 Şubat 2018'e kadar bedelini yatırmaları gerekmektedir.

Satışlar; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Derince Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilecek olup ilgili Şube Müdürlüklerimizin irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır" ifadesi kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber