Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Amasya'da:

"TOBB üyesi şirketlere baktığımız zaman kadın girişimci oranımız yüzde 5'lerden 8'lere geldi. Bu, büyük başarıdır ama daha fazla istiyoruz"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Amasya'da:

AMASYA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB üyesi şirketlere bakıldığında kadın girişimci oranının yüzde 5'lerden 8'lere geldiğini, bunun büyük başarı olduğunu ama daha fazlasını istediklerini söyledi.

''Amasya Ekonomisinin Yıldızları Ödül Töreni'' için kente gelen Hisarcıklıoğlu, Vali İbrahim Halil Çomaktekin ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i ziyaretinin ardından, Amasya Ticaret Odası'nda Karadeniz Bölgesi Kadın ve Genç Girişimciler kurullarının üyeleriyle bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zenginleşmesi ve işsizlik sorununu çözmesinin girişimci sayısını artırmaya bağlı olduğunu belirtti.

Girişimci ne kadar fazlaysa o kadar zenginlik olacağını aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yıl 1 milyon kişiye iş bulması gerekiyor. 10 yıl sonra bu rakam 1,5 milyon olacak. Bunu devlet eliyle bulabilme sansımız yok. Bu, gençlerimiz ve kadınlarımız açısından sosyal bir mesele olarak önümüze çıkacak. Onun için de Türkiye'de girişimciliği artırmamız lazım. TOBB üyesi şirketlere baktığımız zaman kadın girişimci oranımız yüzde 5'lerden 8'lere geldi. Bu, büyük başarıdır ama daha fazla istiyoruz. Kadınlarımız, girişimciliğin artması için başarı hikayesini anlatmalı. Sizler kendinizi anlatın başka bir şey istemiyoruz. Nasıl başardınız bunu anlatın."

Hisarcıklıoğlu, bulunduğu yerin para ve pul alma makamı değil, para verme yeri olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman "Bu kadınları nereden çıkardın başımıza, bizim yerimizi mi alacaklar" yönünde sorularla karşılaştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Ben ne zaman bırakırsam, benden sonra TOBB'da bir kadın başkan olur. Ama ben bıraktığım zaman. Ben otururken kimse heveslenmesin bu koltuğa" diye espri yaptı.

Hisarcıklıoğlu, kadınların ve gençlerin daima hedefleri büyük tutması gerektiğini, hedef koymadan amaca ulaşılmayacağını vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber