Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 25 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Mersin'de

Hisarcıklıoğlu: "Çok yakında piyasaya yeni bir çek türü girecek. Bunun adı kare kodlu çek olacak. Yani piyasada iki tane çek olacak. Normal bildiğimiz çek, bir de kare kodu olan çek. Kare kodlu çekin kodunu okuttuğunuz zaman hangi müşteriden almışsan onun

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Mersin'de

MERSİN (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kare kodlu çeklerin çok yakında kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ziyaretinde, MTSO'nun Türkiye'nin yüz akı olan odalardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Mersin'in tarımda, dış ticarette, lojistikte ve sanayide oynadığı rol itibariyle Türkiye'nin öncü illerinden biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Çok şanslısınız. Artık güneş tam da Mersin, Adana'nın olduğu yere doğuyor. Nasıl doğuyor? Marmara Bölgesi sıkıştı. Marmara Bölgesi'nde gidecek, adım atacak yer kalmadı. Şimdi Çukurova'yı da içine alarak Kayseri ve Konya'nın da içinde bulunduğu yeni bir Marmara Bölgesi olması düşünülüyor. Bu düşüncenin hayata geçebilmesi için birinci ihtiyaç, yola gerek var. Anadolu'ya ve Antalya'ya ulaşım gerek. Sizin önceliğiniz olması lazım. Turizm ve sanayinin başkentlerinden bir tanesi olması için öncelikle havaalanı olması lazım."

Türkiye'nin en hızlı büyüyen limanının Mersin'de olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "Mersin'de Türkiye'nin birçok şehrinde olmayan bir pay var. Toplam gayri safi milli hasılasında sanayinin aldığı pay yüzde 35. Yani Mersin bizim sanayi şehirlerimizden de bir tanesi" diye konuştu. 

- "Yakında piyasaya yeni bir çek türü girecek"

Hisarcıklıoğlu, çeklerin ödemesindeki sıkıntıyı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştüklerini ve Türkiye Bankalar Birliği ile çözüm yolu bulduklarını söyledi.

Bulunan çözüm yolunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Çok yakında piyasaya yeni bir çek türü girecek. Bunun adı kare kodlu çek olacak. Yani piyasada iki tane çek olacak. Normal bildiğimiz çek, bir de kare kodu olan çek. Kare kodlu çekin kodunu okuttuğunuz zaman hangi müşteriden almışsan onun tüm özgeçmişini göreceksiniz. Ne kadar protestosu var ve bu protestoyu ödemiş mi, ödememiş mi, ne kadar çeki karşılıksız çıkmış, ne kadarını ödemiş, bankalar ne kadar kredi açmış, açtıkları krediden ne kadarını kullanıyor, bankalara vadesi geçmiş kredi borcu var mı? Hatta doğalgaz, kredi kartı borcu var mı hepsini görebileceksiniz. Tabi tercih size kalmış. Müşteriden normal çek de isteyebilirsiniz, kare kodlu çek de isteyebilirsiniz. Kare kodlu çek istersen hedefini bilerek atış yapmış olacaksın."

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Valiliğini ziyaret etti. 

Öte yandan, Hisarcıklıoğlu'nun Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine de taziye ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber