Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ağustos 2016 - 15:59 Yorum: 0

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aidat borçlarını yapılandıran düzenlemeyle ilgili, "Bunu iş dünyamızın nefes almasını sağlayacak, önemli bir...

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aidat borçlarını yapılandıran düzenlemeyle ilgili, "Bunu iş dünyamızın nefes almasını sağlayacak, önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Oda ve Borsalar ile TOBB'a olan aidat borçlarını da yapılandıran düzenlemenin yürürlüğe girmesine ilişkin bir değerlendirme yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Hassas ve zor bir süreçten geçerken, bu borç yapılandırılmasını çok önemsiyoruz. Bunu iş dünyamızın nefes almasını sağlayacak, önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere hükümete ve meclisteki tüm partilere bu çalışma için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, bu düzenlemenin iş dünyasının moral ve motivasyonunun artıracağını söyledi.

31 Ekim'e kadar başvurun çağrısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, düzenleme imkanından yararlanabilmek için üyelerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar üye oldukları odalara-borsalara bir dilekçe ile başvurmaları gerektiğini bildirdi. Söz konusu Kanunun hükümlerinde; üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların TOBB'a olan aidat borçlarının asıllarının ödenmemiş kısımlarının yer aldığını belirten TOBB Başkanı, bunun dışındaki oda ve borsa alacaklarının bu yapılandırmanın dışında olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu düzenlemeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Yeni düzenleme önceki alacakların tahsili ele alındığından Ekim ayında ödenmesi gereken 2016 yılı aidatlarının 2'nci taksitleri kapsam dışında. Buna göre; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan 19 Ağustos 2016 tarihinden önce üyelerin borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar silinecek. Kısmen ödeme olması halinde, bu ödemeye tekabül eden orandaki gecikme zamları da affedilecek, ödenmemiş kısma ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu olmayacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber