Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Ekim 2016 - 18:08 Yorum: 0

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstatistikler gösteriyor ki, e-ticarette henüz yolun başındayız. Toplam perakende ticaretin sadece yüzde 2'si elektronik...

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstatistikler gösteriyor ki, e-ticarette henüz yolun başındayız. Toplam perakende ticaretin sadece yüzde 2'si elektronik mecradan yapılıyor" dedi.

TOBB Türkiye e-Ticaret Sektör Meclisi Toplantısı'nda konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstatistikler gösteriyor ki, e ticarette henüz yolun başındayız. Toplam perakende ticaretin sadece yüzde 2'si elektronik mecradan yapılıyor. Her 10 kredi kartından sadece 1,2 si internetten alışveriş için kullanılmış. Gelişmiş ülkelerde ise online perakendenin toplam içindeki payı yüzde 10'un üzerinde. Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz" ifadesini kullandı.

E-ticaretin aynı zamanda Türk girişimcilerin yurtdışına açılması için önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu "Devletimizin, Çin Hükümeti ile geçen yıl imzaladığı anlaşma kapsamında, TOBB olarak Türkiye'nin ilk sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesini kuruyoruz. Bu kapsamda Kayseri ile Çin'in Çongçing şehri pilot iller olarak belirlendi. Burada Çin'e hatta dünyanın dört bir yanına e-ticaret ile ihracat yapmak isteyen girişimcilerimize, basit lojistik, gümrük, finansman ve organizasyon çözümleri sunacağız. Geçtiğimiz ay G20 ve B20 zirveleri kapsamında Çin'de yaptığımız toplantılarda Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ile yaptığımız görüşmelerde B20 Çin dönem başkanlığı kapsamında Jack Ma'nın fikir babalığını yaptığı ve dünya KOBİ'lerini bir araya getirecek e-WTP yani Elektronik Dünya Ticaret Platformu projesini de Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber