Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 17:53 Yorum: 0

Togo’da 500 öğrenciye kitap ve okul malzemeleri desteği

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Togo'nun başkenti Lome'ye yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki Kara-Donde, Danyi, Tsakpalade,...

Togo’da 500 öğrenciye kitap ve okul malzemeleri desteği

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Togo'nun başkenti Lome'ye yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki Kara-Donde, Danyi, Tsakpalade, Gbaladse ve Ankuvi dağ köylerinde eğitim gören, aralarında yetim öğrencilerinde bulunduğu 500 öğrenciye kitap ve okul malzemesi desteğinde bulunuldu.

TİKA faaliyet gösterdiği coğrafyalarda eğitim alanında gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Togo'da bugüne kadar önemli projeleri hayata geçiren TİKA tarafından Togo'nun başkenti Lome'ye yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki Kara-Donde, Danyi, Tsakpalade, Gbaladse ve Ankuvi dağ köylerinde eğitim gören aralarında yetim öğrencilerinde bulunduğu toplam 500 öğrenciye kitap ve okul malzemesi desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen kitap ve okul malzemeleri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Danyi Kasabası Kaymakamı Folly Philippe Kouevı Koko, TİKA yetkilileri ve yetim öğrenciler katıldı. Danyi Kasabası Kaymakamı Folly Philippe Kouevı Koko, törende yaptığı açıklamada TİKA heyetine, Türkiye olarak kendilerine gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti. Danyi Kasabası Kaymakam Kouevı Koko, ayrıca uzaklık gözetmeksizin özellikle yoksul çocuklara yönelik yapılmış olan bu yardımın önemine değinerek iki ülke arasında söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu. TİKA yetkilileri ise yaptıkları açıklamada TİKA'nın Togo'ya yönelik çalışmalarının devam edeceği ifadesinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber