Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Yerel 09 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

Tok: "Yüreğimizi Kerbela’lara dönüştürmeyelim"

SAMSUN (İHA) – Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısıyla birlik ve beraberlik mesajı...

Tok: 'Yüreğimizi Kerbela’lara dönüştürmeyelim'

SAMSUN (İHA) – Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tok, Aşure Günü'nün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün olduğunu söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Kerbela olayından milletçe ve tüm İslam alemi olarak ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

Muharrem ayının ilahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Muharrem Ayı'nın matem ayı olmakla beraber, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumlarının da bu ayda atılmaktadır. Bu ay, toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için de önemlidir. Aşure farklı tatların bir arada güzel bir lezzete dönüşmesi gibi, toplumda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri, milliyetleri ne olursa olsun, insanlık ailesinin bir ve bütün olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda Muharrem Ayının 10'u, aşure günü geldiğinde kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün ve bir keder kaplar. Sevgili Peygamberimizin "Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım" dediği, "cennet gençlerinin efendisi" olarak ifade ettiği Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın ciğerparesi, Hz. Hüseyin Efendimizin ve pek çoğu ehl-i beytten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları tarihtir. Yürekleri yakan bu acı, dünyanın neresinde olursa olsun, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, Resul-ü Ekrem'e, ashabına ve ehl-i beyt-i Mustafa'ya muhabbet besleyen her müminin ortak acısıdır" dedi.

"Müslümanlar bir olmalı"

Kerbela'yı doğru anlamak gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bize düşen vazifelerden biri de Kerbela'dan bir ayrılık-gayrılık değil, birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Yürekleri hiçbir zaman Kerbela'ya dönüştürmemektir. Ancak üzülerek şahit oluyoruz ki, son yıllarda İslam coğrafyasında yaşanan olaylar mezhebi, meşrebi ne olursa olsun Müslümanların Kerbela'yı, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını hala doğru okumadığını, doğru anlamadığını ortaya koymaktadır. Onun içindir ki, bugün etrafımızda nice Kerbelalar yaşanıyor. Kardeş kanı akmaya devam ediyor. Bugüne kadar suçu hep başkalarında aradık, hep başkalarının sinsi emellerine atıflar yaptık. Ama artık bir kere de kendimize bakıp nerede hata yaptığımızı sorgulamak durumundayız. Bunun için bugün mezhebi, meşrebi, dili, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun dünyadaki bütün Müslümanların yeni Kerbelalar yaşanmaması için ortak bir dil, ortak bir kültür, ortak bir düşünce, ortak bir gönül birlikteliği geliştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber