Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 27 Eylül 2016 - 11:13 Yorum: 0

Tokat’ta “Dikiş Tutturamayan Kadınlar” projesi

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Terziler Odası ile birlikte hazırladıkları 144 bin euroluk Avrupa Birliği (AB)...

Tokat’ta “Dikiş Tutturamayan Kadınlar” projesi

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Terziler Odası ile birlikte hazırladıkları 144 bin euroluk Avrupa Birliği (AB) destekli "Dikiş Tutturamayan Kadınlar" projesinin onaylandığını söyledi.

TESOB'da basın açıklaması yapan Başkan Bekçi, iş yeri açan, mesleği olmayan, çalışamayacak durumda olan ve becerisi olup da o becerisini hayata geçiremeyecek kadınlara yönelik olarak AB destekli proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tokat Terziler Odası ile birlikte mesleğinde dikiş tutturamayan bayanlara yönelik hazırladıkları projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylandığını ifade eden Başkan Bekçi, 1 Ekim tarihinden itibaren İŞGEM'de projenin hayata geçeceğini söyledi. 4 projenin daha onay beklediğini ifade eden Başkan Bekçi, "Bunlar onaylandıktan sonra halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. 144 bin euroluk projemizdeki amacımız 60 kişilik 25-30 yaş arasında dezavantajlı kadınlara yönelik mesleki eğitim uygulamalarıyla bir yıl boyunca kadınlarımızın mesleki yeteneklerini artırmak istiyoruz. Bu projede diğer bir amacımız da Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan konfeksiyon ev tekstili diyebileceğimiz kurum ve kuruluşlarının artması nedeniyle istihdam oluşturulması ve bayanlarımızın ev ekonomisine katkı sağlanması. Bayanlarımıza ev hanımı kimliği yanında sanatkar kimliğini de kazandırmak istiyoruz" dedi.

Tokat Esnaf Odaları Birliği olarak en fazla proje üreten kurum olduğunu ifade eden Başkan Bekçi, "Göreve geldiğimiz 2005 yılından bugüne kadar bitirmiş, iştirak halinde olduğumuz projeler dahil olmak üzere 28 milyonu buldu. Girişimci arkadaşlarımızı odamıza davet ediyoruz. Burada proje ekiplerimiz hazır ve her türlü hizmeti vatandaşlarımıza vermeye hazırlar" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber