Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Temmuz 2014 - 16:28 Yorum: 0

Tokat'ta gıda denetimi

TOKAT (AA) - Tokat'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince gıda denetimi yapıldı.İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren bazı market, pastahane,...

Tokat'ta gıda denetimi

TOKAT (AA) - Tokat'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince gıda denetimi yapıldı.

İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren bazı market, pastahane, lokanta ve pide salonlarında hijyen denetimi yapan ekipler, eksiklik gördükleri konularda işletme sahiplerini uyardı.

Mehmet Ali Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerinin arttığını söyledi.

Yıllık plan dahilinde denetimler yaptıklarını belirten Yavaş, "Tokat'ta yaklaşık 5 bine yakın imalat işletmesi var. Bunları, Bakanlığımızın programı dahilinde rutin denetliyoruz. Malum ramazan ayında üretim ve tüketim arttığı için biz de denetimlerimizi biraz daha artırdık. Ağırlıklı olarak hijyen denetimini yapıyoruz. İşletmeler bizde kayıt altında, buralara işletme onay belgesi veriyoruz" dedi.

Ramazanda 17 işletmede uygun olmayan durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Yavaş, bunlara da 5996 sayılı yasa gereği cezayı uyguladıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber