Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 24 Temmuz 2014 - 11:28 Yorum: 0

Tokat'tan 20 ülkeye mermer ihracatı

Tokat OSB'de faaliyet gösteren bir mermer firması, Çin başta olmak üzere 20 ülkeye mermer ihracatı yapıyor

Tokat'tan 20 ülkeye mermer ihracatı

TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bir mermer firması, Çin başta olmak üzere 20 ülkeye mermer ihraç ediyor.

Firma yetkilisi Rohat Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın, mermercilikte Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer aldığını belirtti.

Ailece mermer işiyle uğraştıklarını dile getiren Atılgan, Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde mermer ocakları bulunduğunu söyledi.

Fabrikalarının bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Atılgan, fabrikada 50 kişiye istihdam sağladıklarını ifade ederek, "Faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Fabrikamız, 24 saat esasına göre çalışıyor. Yurt içine ve yurt dışına satışlarımız oluyor. Çin'e mermer bloğu ihracatı yapıyoruz. Bizden aldıkları mermeri işleyip daha sonra satıyorlar. Plaka ve kesilmiş mermerleri, Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Amerika ve Afrika'ya da mermer göndermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Tokat'tan aralarında Çin, Hindistan, Fas, Almanya, Fransa ve Hollanda'nın bulunduğu 20 ülkeye mermer ihraç ettiklerini kaydeden Atılgan, "Ocağımız ve fabrikamız olduğundan ham madde ve üretimde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.

Mermer ocaklarının üretim kapasitesinin yüksek olduğunu vurgulayan Atılgan, şunları kaydetti:

"Aylık 3 bin metreküpe kadar mermer üretimimiz var. Bu da 9 bin tona yaklaşıyor. Plaka ve kesilmiş mermer üretimimiz aylık 6 bin ton. Üretim kapasitemiz 5 bin metreküp, 15 bin ton civarında. Üretimimizin büyük bölümünü ihraç ediyoruz. İhraç ettiğimiz taşlar dünyada çok değer görüyor. Mermer bloklarımız işlendikten sonra saraylarda, otellerde ve bilumum projelerde kullanılıyor. Mermer satmakta zorlanmıyoruz. Müşterilerimizin pazarını düşünerek o bölgede başka bir müşteriye taş satmıyoruz. Biliyorsunuz günümüzde internet ortamı çok gelişti. İyi derecede yabancı dil biliyorum, bizden ürün talep edenlerle sıkıntı olmadan konuşabiliyorum. Yurt dışından gelen misafirlerimize ocağımızı ve fabrikamızı gezdiriyoruz. Onlara üretim sahamızı ve taşlarımızı gösteriyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber