Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
İhale 09 Ağustos 2015 - 01:55 Yorum: 0

“Toki Gençliği Tarihi İle Buluşuyor” projesi

Toki Evleri Eğitim Derneği (TOKİDER) ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü “Toki Gençliği Tarihi İle Buluşuyor” projesinin gerçekleştirmek üzere Çanakkale-İstanbul ve Ankara illerimizi kapsayan gezi düzenledi.

“Toki Gençliği Tarihi İle Buluşuyor” projesi

MALATYA - Toki Evleri Eğitim Derneği  (TOKİDER) ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü  “Toki Gençliği Tarihi İle Buluşuyor” projesinin gerçekleştirmek üzere Çanakkale-İstanbul ve Ankara illerimizi kapsayan gezi düzenledi.

TOKİDER'den gezi programı ile ilgili yapılan açıklamada, ”Geleceğimizi emanet edeceğimiz genç kardeşlerimizin tarihimizin çok önemli gelişmelerinin yaşandığı üç şehrimizi görmelerini arzu ettik. Çünkü yarınlar ve geleceğimiz dün yaşananların üzerine inşa ediliyor. Bu üç şehrimiz Anadolu insanı için, Ümmet-i Muhammet için, insanlık için çok önemli bir tarihe sahip.

Çanakkale; Allah için, din için, namus için, vatan için, bağımsızlık için ortaya konulabilecek tüm fedakârlıkların omuz omuza, gönül gönüle verilerek yaşandığı, ortaya konulduğu bir şehrimiz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış, savunmanın ve direnişin simgesi bir şehrimiz.

 İstanbul; insanlık adına, Müslümanlık adına, ilim ve medeniyet adına birçok güzelliğin üretildiği ve insanlığa sunulduğu bir şehrimiz.Fethin, fetihle birlikte kalplerde ve gönüllerde yeni kapılar açmanın sembolü bir şehrimiz.

Ankara; Çanakkale ve İstanbul’dan aldığı ilhamla, umudun, yeni bir geleceğin inşa edildiği, kurgulandığı bir şehrimiz. Bu üç şehrimizde yaşananlar hem  Anadolu  tarihini hem İslam tarihini, hem de insanlık tarihini etkiledi. Genç kardeşlerimizin buraları görerek, geleceğimiz için buralardan dersler ve ibretler almalarını arzu ettik. Buralarda yaşananları zihin ve gönül dünyalarında hissetmelerini, doğru bir tarih şuuruna ve bilincine sahip olmalarını hedefledik. Çanakkale de Seyit Çavuş ve Kınalı Kuzulardan, İstanbul da Ebu Eyyüp El-Ensariden, Ankara da Hacı Bayram Veliden ve diğer manevi mekânlardan haberdar ve nasipdar olmalarını istedik.

ETİKETLER: #malatya , #Toki , #TOKİDER
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber