Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Ramazan 2015 02 Temmuz 2015 - 14:43 Yorum: 0

TOKİ Yavuz Selim Mahallesi'nde 2000 kişi iftar yaptı

Yeşilyurt Belediyesi Meydan İftarları bu kez TOKİ Yavuz Selim Mahallesi Toki İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde kurdu, yaklaşık 2000 kişi iftar yaptı.

TOKİ Yavuz Selim Mahallesi'nde 2000 kişi iftar yaptı

Yeşilyurt Belediyesi Meydan İftarları bu kez TOKİ Yavuz Selim Mahallesi Toki İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde kurdu, yaklaşık 2000 kişi iftar yaptı.

Vatandaşların topluca iftar yapmalarını sağlayan “Meydan İftarı” programlarını büyük hassasiyetle organize eden Yeşilyurt Belediyesi, Yavuz Selim Mahallesinde bulunan TOKİ İlkokul ve Ortaokulu bahçesindeki İftar programında binlerce mahalle sakinini aynı masada buluşturdu.

TOKİ Cami Müezzini Rıdvan Sığırcı’nın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından 100.inci Yıl İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Nevzat Can Kardeş’in Ramazan ayının önemine ilişkin yaptığı sohbetle devam eden etkinlikte, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz ve Keloğlan oyunları özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. Ney dinletisi ve İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler iftar öncesinde manevi bir havanın oluşmasını sağladı.

BAŞKAN POLAT, “ZULÜM ALTINDA OLAN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE DUALARIMIZDA YER VERELİM”

Sevgi, birlik ve beraberliğin had safhaya ulaştığı bu mübarek ayda Yeşilyurt Belediyesi olarak üzerlerindeki sorumluluk gereği halkla iç içe olduklarını ve aynı masada buluşup oruç açtıklarını söyleyen Belediye Başkanı Polat,  “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da İftar Çadırı ve düzenlenen meydan iftarlarını bu güzel ayın ruhuna yakışacak şekilde organize ettik. Bugün beşinci meydan iftarımızı sizlerle birlikte yapıyoruz ve gösterdiğiniz ilgi ve katılımdan ötürü çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Polat, “Yavuz Selim Mahallesinde kardeşlik, paylaşma ve bereket adına gerçekten muhteşem ve çok güzel bir manzara hakim. Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki bizi yine Ramazan Ayına ve oruçlu olduğumuz bir gün iftara kavuşturdu, Toki’de Yavuz Selim Mahallesinde kardeşlerimizle birlikte, sevgi ve dostluk içerisinde iftar yapıyoruz” dedi.

 Başkan Polat, “Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde, Ramazan ayının önemine binaen; "Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur" diye buyurmuştur. Rahmet bölümünü geçtik, mağfiret bölümünü yaşamaktayız. İnşallah ateşten kurtuluş bölümünde yaşayacağız ve hep birlikte Ramazan Bayramına kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Tutmuş olduğumuz oruçların karşılığında Allah’u Teâlâ bizleri bayramla mükâfatlandırıyor. Biz hep birlikte beraber olarak kardeşlik ve paylaşma ruhu içerisinde bugün bir arada iftar yapıyoruz. Ancak iftar yapamayan kardeşlerimizi asla unutmamamız lazım. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Mynmar’da, özellikle son dönemlerde Uygur Türklerine bu iftarlar nasip olmamaktadır. Çin’de oruç tutan kardeşlerimiz katlediyorlar.  Zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimize dualarımızda yer verelim. Rabbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun, bu yaşananların en kısa sürede son bulmasını ümit ediyoruz ve Allah’a dua ediyoruz. İftar vaktinde elini semaya çevirip Allah’a dua eden herkesin şu anda zulüm altında acı çeken Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmelerini bekliyoruz” dedi.

Polat, “Rabbim bugün bize bu güzel atmosferi nasip ediyor. Annelerimiz, babalarımız ve çocuklarımız güven içerisinde oruçlarını açıyor. Allah’a ne kadar hamd etsek azdır, bu tablo Ramazan ayının bereketedir. Bu güzel ayın bereketinden istifada etmeyi Rabbim bize nasip etsin. Komşularıyla küs olan varsa barışsın, ihtiyaç sahiplerine el atalım, mazluma yardımcı olalım, ekmeği olmayanlarla ekmeğimizi paylaşalım” dedi.

Meydan İftarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Polat, konuşmasından sonra mahalle sakinlerinin fotoğraf çektirme taleplerini yerine getirirken, bazı vatandaşlar Başkan Polat ile selfi çekti, daha sonra hep birlikte iftar yaptı.

Meydan İftarlarının düzenlenmesinden dolayı Başkan Polat’a teşekkürlerini sunan mahalle sakinleri, “Meydan İftarları sayesinde aynı masada buluşup, hep birlikte dualarla orucumuzu açıyoruz. Okunan dualar, söylenen ilahiler, dini sohbetler ve tiyatro gösterileriyle iftar öncesinde her yönüyle güzel vakit geçiriyoruz. Başkanımız Hacı Uğur Polat’a sonsuz teşekkür ederiz” diye konuştular.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber