Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

TOKİ'de kura heyecanı

Afyonkarahisar'da 2. Etap Toplu Konut Projesi'nin kura çekimi yapıldı

TOKİ'de kura heyecanı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Belediyesi'nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi tarafından alt gelir grubuna yönelik yapılan ve yoğun talep nedeniyle 255 konuttan 432 konuta çıkarılan 2. Etap Toplu Konut Projesi'nin kura çekimi gerçekleştirildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen çekilişte, gazeteciler ve Afyonkarahisar Belediyesi personelinin de yer aldığı 215 konut ile Defterdarlık personeli için yapılacak 217 Toplu Konut Projesi'nin konut belirleme kuraları çekildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, burada yaptığı konuşmada, 2014 seçimleri öncesinde 300 vatandaşı TOKİ'den ev sahibi yapmakla ilgili taahhütleri olduğunu hatırlatarak, "Gerek seçim öncesi müracatlar gerekse seçim sonrası başladığımız görevdeki müracatlar öylesine yoğunlaştı ki o vaadimizi biraz aştık 300 yerine 864 vatandaşımızı inşallah ev sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

Son 2+1 için 255 konut için müracatları kabul etmeye başladıklarını anlatan Çoban, şunları söyledi:

"580 kişi müracat etti. Arkadaşlarımız 'bunu biraz artıralım' diye TOKİ'yle görüştü. 255 konut toplam 432'ye çıkartıldı. Sanıyorum 580 kişiden de bugün inşallah yaklaşık yüzde 80 civarında bir vatandaşımız buradan eli boş dönmeyecek. Mutlaka konut sahibi olarak dönecek diye düşünüyorum. Afyon Kocatepe Üniversitesi çalışanları, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanları Afyonkarahisar Valiliği ve İl Özel İdaresi çalışanları ve Belediye çalışanları için ayrı, gazetecilerle ayrı 2+1 ve 3+1 konut için müracat kabul ettik. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir tarafında aç ve açıkta insan kalmasın diyorum. Bugün yapılacak gerek hak sahibi konut alma kurasında gerekse de konut belirleme kurasında inşallah tüm vatandaşların arzularına göre emellerine göre bir kura çekmesini diliyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber