Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Eylül 2014 - 15:44 Yorum: 0

Topbaş'dan su kullanımı uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı" dedi.

Topbaş'dan su kullanımı uyarısı

Topbaş, İstanbul Büyüşehir Belediyesi'nde internette '.ist' ve '.istanbul' saha adlarına ilişkin İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICAAN) Üst Yöneticisi Fadi Chehade'nin de katılımıyla gerçekleşen protokol töreninin peşinden matbuat mensuplarının sorularını cevapladı. 

'İstanbul’da su derdi mevcut mı?' şeklindeki soru üstüne Topbaş, 'Bütün natürel kaynakların doğru kullanılması gerekiyor. İstanbul günde 2,7 milyon metreküp su kullanılıyor. 2007’de yüzde 7 bulunan baraj doluluğumuz şuanda yüzde 16 oranında. Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 gündelik suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım ile alakalı dikkatli olunmalı. Şahsen ben bardağıma dahi içeceğim kadar su alıyorum. İçme kalitesindeki suyu her yerde kullanıyoruz. İstanbul'da rezerv alanlarını arttırmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı. 

Taksim Yayalaştırma Projesi

Beyoğlu 2 Numaralı Koruma Kurulu sebebi ile onaylanan 'Taksim Yayalaştırma Projesine' ilişkin de bilgi sağlayan Topbaş, planlarının Koruma Kurulu sebebi ile onandığına işaret ederek şöyle devam etti:

'Bir yasal süreç yaşandı. Bizim projelerimiz vardı. Koruma Kurulunun vereceği yanıtı bekliyorduk. Şu anda sonuçlandı. Daha öncelikle de medya vasıtası ile İstanbullulara takdim ettiğimiz planımız Kurul sebebi ile onandı ve somut adım atılmış oldu. Biz bu süreci beklemek zorundaydık. Üst bina dediğimiz betonun ortadan kalkacak. Yeşili, katı zemini bulunan ve Kurul da kabul ettiği ölçekte bir çalışmayı tamamladık. Yakın tarihte bu işe girip bir an öncelikle bitirmeyi planlıyoruz.

İstiklal Caddesi'nin yenilenmesi de bu kapsamda olacak. Caddenin altındaki eski galeriyi İSKİ toparladı, sorun ortadan kalkmış oldu. Seçilen gereç ile yeni bir uygulama tamamlanacak. Malzeme üstünde fazla fazla durduk, İstiklal Caddesi'nde Sultanahmet'te yaptığımız çalışmanın bir bunun gibi olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üstünde olacak. İSTON hususi şekilde üretti. Meydanlar yaşandıkça algılanması fazla fazla daha değişik olur. Taksim’de ne yazık ki sırf geçiş sahası şekilde kullanılıyor. İstiyoruz ki Taksim Meydanı yaşanılır bir yer olsun, vakit geçirilsin.'

'Davutoğlu'na çalışmalar ile alakalı bilgi vereceğiz' 

'Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul için vizyon projeleri mevcut mı?' şeklindeki soru üzerine Topbaş, 'Cumhurbaşkanımızın koyduğu vizyon projelerle ilgili sayın Başbakanımız fırsat buldukça bilgi almak istedi. Bir helikopter turu ile Çamlıca Cami, Maltepe belde parkı, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı henüz netleşmedi lakin Kanal İstanbul ile ilgili alanda tarama yaptık. Kendileri İstanbul ile ilgili çalışmaları yakın takip etmek istediğini anlatım etti. İnşallah bu cuma günü bir nezaket ziyaretinde bulunacaklar. İstanbul’da yaptığımız çalışmalar ile alakalı bilgi vereceğiz' dedi. 

'Farklı niyetler yok' 

Topbaş, 'Merter’deki Fatih Koleji’nin bahçesinden yol geçirilmesi ile ilgili şekilde son vaziyet nedir?' şeklindeki soruyu şöyle cevapladı:

'Bu vaziyeti sordum. Bana aktarılan şu planlarda yol şekilde terk edilen yolun mektep sebebi ile kullanıldığından bahsediliyor. Tabii trafiği etkileyen yolun açılıp trafiği rahatlatması gereken esasında yol bulunan bir yerlerin ihtiyaca bugüne kadar seyrüsefer yoğunluğu olmaması sebebiyle adım atılmamış lakin yol şekilde planlarda bulunan bir yerlerin bundan böyle yola katılması gerektiği çalışmaları yapılıyor. Şunu aleni söyleyeyim önyargılı değil. Burada bir gereksinim varsa öncelikler ortaya konulur. Tabii ki bir okulun, eğitim sektörünün çocuklarımızın geleceğimizin  yetişme sektörünün da düz biçimde olması lazım. Maalesef biz okullarımızı dahi doğru nitelikli bölgelerde kurmadık. Yol da birinci öncelikli. Farklı niyetler yok. Mümkün mertebe sorun vermeden nasıl çözüleceğine bakıyor arkadaşlarımız.'

'OnaltıDokuz ile ilgili yıkım kararı nasıl uygulanacak?' şeklindeki soru üzerine ise Topbaş, 'Tabii yargı sürecine saygı göstermek zorundayız. Onaylanan kararla ilgili ilçe belediyesinin yaptığı çalışmalar var. Sonuçlandığı süre yargı ne gerektirirse o uygulanacak' diye konuştu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber