Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 14 Haziran 2017 - 10:13 Yorum: 0

Toplanan inek sütü miktarı yıllık bazda azaldı

Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 azaldı.

Toplanan inek sütü miktarı yıllık bazda azaldı

Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Nisan ayı "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi" verisini açıkladı. Buna göre toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 azaldı. Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 124 bin 829 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 55 bin 174 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 4 bin 611 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,5 arttı.

Yoğurt üretimi azaldı

Yoğurt üretimi 96 bin 533 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azaldı. Ayran üretimi ise 62 bin 41 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 artış gösterdi. Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 azaldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber