Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 14 Ağustos 2018 - 10:18 Yorum: 0

Toplanan inek sütü miktarı yıllık bazda yüzde 13,1 arttı

Toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 arttı.

Toplanan inek sütü miktarı yıllık bazda yüzde 13,1 arttı

Toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Haziran ayı "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi" verisini açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmelerince Haziran ayında 848 bin 378 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 arttı.

Haziran ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 118 bin 755 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 60 bin 58 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 4 bin 590 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,3 arttı.

Yoğurt üretimi yüzde 5,8 arttı

Yoğurt üretimi 99 bin 862 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 arttı. Ayran üretimi ise 60 bin 6 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,5 artış gösterdi. Haziran ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,3 arttı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber