Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 12 Mayıs 2016 - 10:23 Yorum: 0

Toplanan Süt Miktarı Mart Ayında Arttı

Ticari süt işletmelerince Mart ayında 832 bin 376 ton inek sütü toplandı.

Toplanan Süt Miktarı Mart Ayında Arttı

Ticari süt işletmelerince Mart ayında 832 bin 376 ton inek sütü toplandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Mart ayı "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 arttı. Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 133 bin 247 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 56 bin 784 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 94 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 azaldı.

Yoğurt üretimi 98 bin 213 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 arttı. Ayran üretimi ise 58 bin 331 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 artış gösterdi.

Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,1 olarak tespit edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,8 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber