Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 17:08 Yorum: 0

Toplantı ve yürüyüşler 25 Ağustos’a kadar yasak

Adıyaman Valiliği aldığı karar ile toplantı ve yürüyüş gibi etkinlikleri 25 Ağustos tarihine kadar yasakladı.

Toplantı ve yürüyüşler 25 Ağustos’a kadar yasak

Adıyaman Valiliği aldığı karar ile toplantı ve yürüyüş gibi etkinlikleri 25 Ağustos tarihine kadar yasakladı.

Adıyaman Valiliği OHAL kapsamında toplantı, yürüyüş gibi etkinlikleri daha önce 13-16 Ağustos tarihleri arasında yasaklamıştı. Valilik ikinci bir karar alarak süreyi uzattığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "15 Ağustos PKK/KONGRA-GEL Terör Örgütünün 1984 yılında Siirt İli Eruh İlçesinde yapmış olduğu silahlı saldırının yıldönümü olması dolayısıyla 25.10.1983 tarihli 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun üçüncü bölüm şiddet hareketlerinde alınacak tedbirler başlıklı, m fıkrası, "Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak" gereği ilimiz genelinde, 13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25/08/2016 günlerinde, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, vb. türdeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle Valiliğimizce il genelinde yasaklanmıştır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber