Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 19:48 Yorum: 0

Toplu Konut İdaresi Başkanı Turan:

"Eskişehir'de bin, bin 500 arası yeni ilave konut yatırımı yapacağız"

Toplu Konut İdaresi Başkanı Turan:

 ESKİŞEHİR (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Eskişehir'de bin, bin 500 arası yeni ilave konut yatırımı yapacağız" dedi.

Turan, Eskişehir'de yapımı devam eden 600 yataklı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Atatürk Stadyumu ve Odunpazarı ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden TOKİ konutlarını denetledi. 

İnşaatları detaylı şekilde inceleyen Turan, müteahhit ve müşavirlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'de Toplu Konut İdaresi olarak çok değişik yatırımlar yaptıklarını söyledi. 

Eskişehir'de sosyal konut yapacak arazilerin mevcut olduğunu dile getiren Turan, şöyle konuştu:

"Şimdi hem ihtiyaçları hem de sahayı görmek için geldik. İnşallah 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de konut anlamında yeni inşaat yatırımlarımız olacak. Onları tespit etmek için buradayız. Eskişehir'de konut alanımız var. Biz, sosyal konut üreten bir idareyiz. Bedelli araziyi alıp sosyal konut üretilmez, dolayısıyla kamu arazisi olması gerekir ki vatandaşlarımıza ucuz, nitelikli, sosyal konut üretelim. Eskişehir'de de bu imkanlarımız var şimdi onları tespit edip, Eskişehir'de bin, bin 500 arası yeni ilave konut yatırımı yapacağız."

  Türkiye'deki en büyük hastanelerden biri olacak 600 yataklı Devlet Hastanesinin şantiyesini ziyaret eden Turan, "Memnun olduk. Şantiyemiz güzel. Mevsim şartları gereği henüz şantiyeler yeni hızlanacak aşamaya geldi ancak buna rağmen şantiye derli toplu. Umut ediyoruz önümüzdeki sene Eskişehir halkına hizmet edecek noktaya gelir. Şantiyede herhangi sorun tespit etmedik. İyi bir şantiye bizim için" ifadelerini kullandı.

Turan, daha sonra 33 bin kişi kapasiteli stadyum inşaatı ve TOKİ konutlarında örnek daireleri inceledi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber