Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 25 Temmuz 2016 - 10:58 Yorum: 0

Toplu kullanım olan yerlerde havuza dikkat

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte havuz ve denize ilginin arttığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bu dönemlerde göz enfeksiyonlarına...

Toplu kullanım olan yerlerde havuza dikkat

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte havuz ve denize ilginin arttığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bu dönemlerde göz enfeksiyonlarına sıkça rastlandığını kaydetti.

Aşırı nem ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle mikropların hastalığın salgın haline gelmesine sebep olduğunu dile getiren Op. Dr. Şeyda Atabay, "Gözde enfeksiyona neden olan bakteri ve virüsler gözde kızarıklık ve batma sorunlarına neden olmaktadır. Bu enfeksiyon etkenleri özellikle çok bulaşıcıdır" diye konuştu.

Op. Dr. Atabay, özellikle otel ve toplu kullanım aralarındaki havuzların büyük risk taşıdığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Gözde ciddi enfeksiyon ve keratit problemlerine kadar neden olabilen salgın enfeksiyon etkeni adenoviral enfeksiyonu olarak adlandırdığımız virüslerin neden olduğu göz problemleridir. Bu virüsü taşıyan kişilerin göz ve solunum yollarındaki salgıları bulaşmaya ve hastalığın yayılmasına sebep olmaktadır. Adenoviral konjontivit rastladığımız hastalarımızı özellikle ellerini gözlerine değdirmemeleri gerektiği, kalabalık ortamlara girmemesi gerektiği, havuz gibi toplu kullanım alanları kullanmamaları gerektiği konularında uyarılarda bulunmaktayız. Bu hastalığın bulguları gözde kızarıklık, batma, sulanma, kaşınma, sonrasında çapaklanma ve kulak önündeki lenf bezlerinin şişmesi olarak gözlenir. Tedavisinde öncelikle salgını engellemek amacıyla hastaya önerilerde bulunmak gereklidir. Ve rahatlatıcı, üzerine eklenen bakteriyel enfeksiyonlarına yönelik tedaviler planlanmalıdır."

Op. Dr. Şeyda Atabay, bu hastalıklardan korunmak için önlemler alınabileceğini ifade ederek, "Bunlardan göz kızarıklığı çapaklanması olan kişilerle yakın temasta bulunmamak en önemlisidir. Toplu kullanım alanlarındaki havuzlar kullanılacaksa mutlaka havuz gözlüğü takılmalı. Havuzda su içinde gözler açılmamalı. Lens kullanıyorsa kesinlikle lens ile havuza girilmemelidir. En küçük bir göz probleminde ise en yakın göz hastalıkları doktoruna muayene olunmalıdır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber