Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 16:38 Yorum: 0

Toplu taşımacılardan Başkan Alan’a ziyaret

Toplu taşımacılık yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyeleri, Oda Başkanı İdris Alan'ı ziyaret etti.

Toplu taşımacılardan Başkan Alan’a ziyaret

Toplu taşımacılık yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyeleri, Oda Başkanı İdris Alan'ı ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi tarafından şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile ilgili hazırlanan ve minibüslerin otobüse dönüştürülmesini içeren projeyle ilgili olarak ETSO Başkanı İdris Alan'ı makamında ziyaret eden toplu taşımacılık yapan ETSO Üyeleri, Başkan Alan'a konuya sahip çıkmasından dolayı teşekkür ettiler. Elazığ Belediyesi'ni şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile ilgili hazırlamış olduğu minibüslerin otobüse dönüştürülmesi projesinin sektörde önemli sorunlar yaratacağını belirten sektör temsilcileri, "İlimizde halen 363 adet minibüs bu hizmeti veriyor. İki şoför ve aileleriyle birlikte ortalama 3 bin kişinin geçimi bu sektörden karşılanıyor. Ayrıca halen kooperatifimiz kayıtlarında 70'e yakın arkadaşımızın yeni araç alımı ve bu alım nedeniyle borçları ve ödemeleri devam ediyor. Belediyemizin bu projeyi hayata geçirmesi halinde çok önemli bir mağduriyet söz konusu olacaktır. Bu konuyla ilgili duruşunuzu biliyoruz. Arkadaşlarımız adına heyet olarak teşekkür etmek için buradayız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Başkanı İdris Alan, "Sizlerin de ifade ettiği gibi bu konu halen proje ve tartışma aşamasında olan bir husustur. Konuyla ilgili düşüncemi zaten biliyorsunuz. Bunu ilgili toplantı ve görüşmelerde de dile getirdim ve yine aynı noktadayım. İlimizin modernleşmesi ve halkımızın hak ettiği bir yaşam standardına kavuşması noktasında Belediye Başkanımız çok yoğun bir mesai harcıyor. Kendilerinin öncelikle üreten ve istihdam sağlayan kesimlerin yanında yer aldığını ve bugüne kadar yaşamış olduğumuz birçok problemi bizzat çözdüğüne şahit bir insanım. Bu konuda da Başkanımızın sizleri mağdur edecek bir çalışmaya izin vereceğine ihtimal vermiyorum. Halen toplu taşıma hizmeti veren araçlarınızın hizmet kalitesinde bir iyileştirme söz konusu ise bunun da sağlanması gerekiyor. Proje ile 363 minibüs yerine 100 otobüsle hizmet verilmesi öngörülüyor. Ancak, kültürel, sosyal ve ekonomik nedenlerle 363 minibüsçü esnafımızın 100 araçta ortak olarak çalışması bugünkü şartlarda pek mümkün görülmüyor. Sayın Başkanımız da ülkemiz ve ilimizin çok zor ekonomik bir süreçten geçtiği bu kritik dönemde sizleri mağdur edecek bir projeyi hayata geçireceğini düşünmüyorum. Bizim gibi sizlerin de Başkanımıza güvenmenizi bekliyor" diye konuştu. (CK-MP-Y)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber