Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ekim 2014 - 16:43 Yorum: 0

Toptancı Hali'nde üretim sezonu açılışı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

Toptancı Hali'nde üretim sezonu açılışı yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Toptancı Hali'nin 100 dönüm daha genişlemesiyle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, "Yaklaşık 250 dönüm olan toptancı hali 350 dönüme genişlemiş olacak. Bununla ilgili imar planı tadilatını önümüzdeki meclise yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Başkan Türel, Antalya Toptacı Hali'nde 2014-2015 örtü altı üretim sezonu açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toptancı halinde önemli işler yapıldığını söyledi. Toptancı halin sadece Antalya'yı değil, dünyayı beslediğini belirten Türel, "Bize böyle önemli bir hizmeti sunuyorken bizlerin de size karşı bir tek görevi vardır, o da sizlerin işinize, ticaretinize destek olmak" dedi.

Toptancıların işleri ne kadar büyürse şehrin ve ülkenin de o kadar büyüyeceğinin altını çizen Türel, sektörde fiyat uygulamaları nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığına değindi. Türel, "Bizim işimiz hak ve adalet dağıtmaktır. O yüzden önce adalet, sonra kalkınma diyoruz. Adaleti sağlayamazsanız kalkınmayı hiç sağlayamazsınız ve bu adaletli anlayışı derhal uygulamaya geçirdik. Şimdi artık halde tek fiyat var. Alan razı, satan razı" diye konuştu.

Antalya'da toplam 24 hal olduğunu ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3-4 tanesini bir tarafa koyun, 20 hali toplasan bir tane hal etmez. Şimdi ne yapıyoruz? 6 bölge hali kuruyoruz. Alan tahsisi taleplerimizi yaptık. Yerleri tespit ettik. Örneğin Finike'de proje hazır, kısa süre sonra temelini atacağız. Antalya'nın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar bölge halleri içerisinde benim çiftçi kardeşim, eskiden derme çatma barakalarda komisyoncularımızla birlikte hizmet verme derdinden kurtulacak. Büyükşehir Yasası olmasaydı bu olmazdı. Aynı şekilde mezbahaneler... 6 yeni bölge mezbahanesi yapıyoruz."

Halin 100 dönüm daha genişlemesiyle ilgili çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Türel, "Yaklaşık 250 dönüm olan toptancı hali 350 dönüme genişlemiş olacak. Bununla ilgili imar planı tadilatını önümüzdeki meclise yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak da Antalya'da tarım sektöründe büyüme sağlanamazsa kalkınmanın da sağlanamayacağını vurguladı.

Türkiye'de istihdamın büyük bölümün sanayi ve tarımdan sağlandığına değinen Budak, "İnşaat sektörü en büyük sektör, lokomotif sektör ama tarım sektörü 3 katı istihdam sağlayan bir sektör" dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Türel ve beraberindekiler sezon açılışı dolayısıyla kurdele kesti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber