Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 17:38 Yorum: 0

Toros Üniversitesi’nden sertifika alan emlakçılar kep fırlattı

Toros Üniversitesi ve Mersin Tüm Emlakçılar Odası tarafından düzenlenen Emlak Müşavirliği Sertifika Programı'na katılan emlakçılar, sertifikalarını...

Toros Üniversitesi’nden sertifika alan emlakçılar kep fırlattı

Toros Üniversitesi ve Mersin Tüm Emlakçılar Odası tarafından düzenlenen Emlak Müşavirliği Sertifika Programı'na katılan emlakçılar, sertifikalarını almalarının ardından kep fırlattılar.

Emlak Müşavirliği Sertifika Programı'nı tamamlayan kursiyerler için Toros Üniversitesi 45 Evler Konferans Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Genel Sekreter Reşit Aşkın, Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Oda yöneticileri ve akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Törenin açılışında konuşan Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (TORSEM) Müdürü Doç. Dr. Köksal Hazır, üniversitelerde sadece ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerin değil, sürekli eğitim merkezleri vasıtasıyla çok önemli sertifika programlarının da yapıldığına dikkat çekti. Doç. Dr. Hazır, "Hayat boyu öğrenme nosyonu doğrultusunda ülkemizde ve dünyamızda üniversitelerin bünyelerinde sürekli eğitim merkezleri kurulmuştur. TORSEM de Toros Üniversitesi'nin sürekli eğitim merkezi olarak hayatın her alanında hizmet veriyor. Eğitim sürecini tamamlamış, hayata atılmış, kariyerinde ilerleme kaydetmek isteyen ya da kariyer değiştirmek isteyen vatandaşlarımıza, yani toplumumuzun ihtiyaç duyduğu her alanda eğitim vermek üzere kurulmuş bir merkeziz" dedi.

Bugüne kadar birçok alanda eğitim düzenlediklerinin altını çizen Hazır, "Bu yıl da Mersin Tüm Emlakçılar Odamızla birlikte bu programa ortak olduk. Bu alanda sektöre katkı sunabildiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"İnşallah ileride ilk emlakçılık bölümünü açan üniversite Toros Üniversitesi olur"

Mesleğini çok sevdiğini belirterek söze başlayan Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Madenli ise "Bugün Toros Üniversitesi'nin çatısı altında ilk defa mezunlarımıza belge veriyoruz. Benim inancım bu salonda bulunan herkes bundan sonra Toros Üniversitesi'nin bir ferdidir. Benim bir hayalim var. İnşallah ileride ilk emlakçılık bölümünü açan üniversite Toros Üniversitesi olur. Bunun olabilmesi için biz sektör temsilcilerine çok önemli görevler düşüyor. Mesleğimizi bilimsel açıdan ileriye taşıyan hocalarımıza ve üniversitemize destek olmamız gerekiyor. Biz oda olarak bu desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin eğitim vermek, araştırma yapmak ve toplumsal hizmetler vermek olarak 3 temel görevi olduğunu dile getiren İktisadi, İdari, Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel de "Başkan Madenli'nin belirttiği gibi asıl önemli olan onurlu meslek ve etik değerlere önem veren bir meslek birliği oluşturabilmektir. Günümüz dünyasında bilgi ile donatılmış meslek çok önemlidir. Eğer bir meslek bilgi ile donatılmamışsa kısa zamanda fonksiyonlarını kaybetmeye başlıyor. Bugün size emlakçılar olarak çok önemli görevler düşüyor. Avrupa Birliği'ne girdiğimiz zaman emlakçılar çok farklı bir fonksiyonu üstlenecekler. Nasıl ayıplı bir mal satıldığında satan mağaza sorumlu oluyorsa, bundan sonra ayıplı bir emlak satışı olduğunda da hepiniz sorumlu olacaksınız. Bu yüzden meslek etiği konusunda çok dikkatli olmalısınız" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sertifikalarını alan mezunlar, 45 Evler Kampüsü giriş kapısının önünde keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber