Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Haziran 2016 - 14:03 Yorum: 0

Toroslar EDAŞ’tan İskenderun’a 45 Milyonluk Yatırım

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (Toroslar EDAŞ), Hatay'ın İskenderun ilçesinde müşterilerine sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak için 45 milyon...

Toroslar EDAŞ’tan İskenderun’a 45 Milyonluk Yatırım

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (Toroslar EDAŞ), Hatay'ın İskenderun ilçesinde müşterilerine sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak için 45 milyon liralık yatırım yapacak.

Toroslar EDAŞ, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak hedefiyle İskenderun'da çalışmalarına hız verdi. 45 milyon liralık yeni yatırım için düğmeye basan Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 10 mahalleyi içeren çok kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile İskenderun'da uzun süreli elektrik kesintilerinin önüne geçileceği belirtildi.

HAVAİ HATLAR YER ALTINA ALINACAK

Ekonomik ömrünü tamamlamış havai hatlı yüksek gerilim ve alçak gerilim hatlarını yer altına alacak olan Toroslar EDAŞ, bu sayede fiziki ve olumsuz doğa şartlarının neden olduğu arızaların önüne geçecek. Öte yandan yapılan bu çalışma, havai hat iletkenleri, abone kabloları ve paslı, eski görüntüye sahip kentin güzelliğine gölge düşüren direklerle eski tesisleri de ortadan kaldıracak.

KESİNTİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İskenderun'da planlanan yeni yatırımla, orta gerilim ring olarak adlandırılan elektrik dağıtım merkezlerinden diğer merkezlere besleme yapılabilecek. Böylece herhangi bir arıza durumunda müşterilerimize sürdürülebilir hizmet vermek için ilgili trafo, diğer dağıtım merkezlerinden beslenerek uzun süreli elektrik kesintileri azaltılacak. Trafo tadilatları ve açık hücrelerin yenilenmesi ile ekonomik ömrünü tamamlamış ekipmanlarda iyileştirmeler gerçekleştirilecek.

10 MAHALLEYİ KAPSAYACAK

Toroslar EDAŞ ekipleri, İskenderun Dönüşüm Projesi kapsamında, Piri Reis Mahallesi, Meydan Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Süleymaniye Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Savaş Mahallesi ve Çay Mahallesi'nde çalışma yapacak.

Yeraltı kabloları, çevresel faktörlerden etkilenmeyeceği için İskenderun'da kesintisiz ve kaliteli enerji hedeflerine ulaşılmış olacak.

ÇALIŞMALAR 210 GÜN SÜRECEK

Üç ayrı ekiple işlere başlayan Toroslar EDAŞ, Fener Caddesi, Şehit Pamir Caddesi, İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi, Prof. Muammer Aksoy Caddesi, Atatürk Bulvarı, Cengiz Topel Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi gibi İskenderun'un en önemli bölgelerinde çalışmalarını hızlandırdı. Kazılar sırasında herhangi bir mevcut altyapı tesisine zarar vermemek için ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, büyük caddelerdeki çalışmalarda vatandaşların mağduriyetini önlemek için hem yaya hem de araç yollarını bölüm bölüm kapatılarak; ikaz ve bilgilendirme levhaları koyacak.

Toroslar EDAŞ’tan İskenderun’a 45 Milyonluk Yatırım

Toroslar EDAŞ’tan İskenderun’a 45 Milyonluk Yatırım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber