Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...
Sami Er
Yerel 21 Ağustos 2017 - 17:03 Yorum: 0

Toroslar’da karakucak güreşleri nefes kesti

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği...

Toroslar’da karakucak güreşleri nefes kesti

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği karakucak güreşlerinde, 223 sporcu er meydanına çıktı.

Soğucak Mahallesi Güreş Alanı'nda minikler ve yıldızlar kategorilerinde, 26 ile 85+ kilolar arasında yapılan müsabakada, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen birbirinden başarılı sporcular, birincilik kürsüsüne çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti. Çok sayıda güreşseverin izlediği etkinliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, Belediye Meclis üyeleri, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitler için Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından başlayan müsabakalar öncesinde konuşan Başkan Tuna, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri karakucak güreşleri ile ata sporu güreşi genç nesillere sevdirmek ve Türk sporuna yetenekli sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Katılımlarından dolayı tüm davetlilere ve sporculara teşekkür eden Tuna, Ağustos ayının zaferler ayı olduğuna dikkat çekerek, özel gün ve haftalarda düzenledikleri bu etkinlikler ile özellikle çocuklarda milli reflekslerin dik ve diri olması için gayret gösterdiklerine vurgu yaptı. Tuna, "Soğucak Mahallemizdeki güreş alanımızda bu yıl karakucak güreşlerimizin dördüncüsünü düzenliyoruz. Revize ederek yenilediğimiz bu güreş alanımızda amacımız özellikle çocuklarımıza ata sporu güreşi sevdirmek ve Türk sporuna yeni yetenekler yetiştirmektir. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde Türkiye'de ses getiren bir organizasyon haline geldi. Etkinliğimizin yapılmasında emeği geçen Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Sayın Metin Ercan Hocamıza ve hakemlerimize teşekkür ediyorum. Ağustos ayı, 1071'de Sultan Alparslan'ın Anadolu'yu Türk yurdu yaptığı günden beri Zaferler ayıdır. Tarihe baktığımızda 51 tane zafer kazanmışız. Kalabalıkları millet yapan değerlerimiz; dinimiz, dilimiz, bayrağımız, tarih şuurumuz, milli kültürümüz, maneviyatımız ve misak-i milli sınırlar içerisinde çizilmiş ve her noktası şehit kanıyla bezenmiş vatan toprağımız. Bu değerlerimiz, ortak paydalarımızdır. Bu etkinliklerimizle; bu ortak paydadan hem milli kültürümüzü hem de tarih şuurumuzu öne çıkartmaya gayret ediyoruz.30 Ağustos'u oluşturan kahramanlarımız başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından minikler ve yıldızlar kategorilerinde mücadele eden sporcuların yanı sıra sporda engelin olmadığını gösteren Türkiye Beyaz Ay Derneği Mersin Şubesi'nin özel sporcuları da er meydanına çıkarak, hünerlerini sergiledi. Tuna'nın madalyalarını takdim ettiği özel sporcuların gözlerindeki sevinç ve mutluluk ise görülmeye değerdi. Müsabakanın sonunda dereceye girenlere Tuna ve protokol üyeleri tarafından kupa, madalya ve para ödülü verildi. Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan da spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden dolayı Tuna'ya federasyon adına teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.

Toroslar’da karakucak güreşleri nefes kesti

Toroslar’da karakucak güreşleri nefes kesti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber