Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 11:03 Yorum: 0

Toroslar'ın gelinliği kardelenler çiçek açtı

KONYA (AA) - Konya'nın Antalya il sınırındaki Toroslar'ın eteklerinde çiçek açan kardelenler, ilkbaharın gelişini müjdeledi.Yörede Toroslar'ın gelinliği olarak da isimlendirilen kardelenler,...

Toroslar'ın gelinliği kardelenler çiçek açtı

KONYA (AA) - Konya'nın Antalya il sınırındaki Toroslar'ın eteklerinde çiçek açan kardelenler, ilkbaharın gelişini müjdeledi.

Yörede Toroslar'ın gelinliği olarak da isimlendirilen kardelenler, Toroslar'ın eteklerindeki dağ ve yaylalarda çiçek açmaya başladı.

Bölgede baharın müjdecisi olarak görülen ve Mart ayının gelmesi ile birlikte çiçek açan kardelenler, karla kaplı alanlar ile karlarının eridiği açık alanlarda boy gösteriyor.

Rengi kar beyazına meydan okuyan, -15 derece soğukta bile ayakta kalmayı başardığı belirtilen kardelenlerin doğada çiçek açtığını görenler, fotoğraf makineleriyle bu anı ölümsüzleştirmek için çalıştı.

Kardelenler, yaylaların ve tepelerin güney bölümlerinde, kayaların dibinde, rüzgarın etkilemediği kuytu alanlarda kar örtüsünden boyunlarını çıkartarak, kendilerini gösteriyor. 

Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ilkbahar mevsiminin müjdecisi olarak bilinen kardelenlerin doğada çiçek açmaya başladığını belirtti.

Yörenin bu mevsimde adeta kardelen cenneti haline dönüştüğünü dile getiren Ay, bölgenin bitki zenginliği yönünden önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber