Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 24 Mart 2018 - 15:58 Yorum: 0

Torunu Abdülhamid Hanı anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Dursunbey'de düzenlenen konferansta Sultan II. Abdülhamid Han'ın hizmetleri ve dehası anlatıldı.

Torunu Abdülhamid Hanı anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Dursunbey'de düzenlenen konferansta Sultan II. Abdülhamid Han'ın hizmetleri ve dehası anlatıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tertiplediği "Son Cihan Sultanı Ulu Hakan Abdülhamid Han" konferansı büyük ilgi gördü. Konferansa Abdülhamid Han'ın torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve tarihçi yazar Ahmet Anapalı katıldı. M. Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki konferansta salon hınca hınç doldu. Konferansa Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanı Üzeyir Sali, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Ramazan Bahçavan, eğitim-öğretim hayatına başladıklarında tarih konusunda yalan yanlış birçok bilginin doğrusunu, aileden, büyüklerden ve Necip Fazıl gibi üstadlardan aldıkları bilgilerle öğrendiklerini söyledi. Başkan Bahçavan, "Bu akşam da Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu'nun, Altıeylül Belediye Başkanımız Hasan kardeşimizin bizlere Dursunbey'de armağan ettiği çok değerli konuklarımız var. Katılan bütün hemşehrilerime teşekkür ederim" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da katılan vatandaşlara teşekkür ederek,geçmiş kandillerini kutladı. Avcı, Dursunbey'e Fatih'in torununu, Yavuz Sultan Selim Han ve Abdulhamid Han'ın torunu şehzade Orhan Osmanoğlu'nu getirdiklerini söyledi. Ayrıca tarihi en doğru şekilde anlatan Ahmet Anapalı'yı hemşehrileri ile buluşturduklarını ifade eden Avcı, tarihin içinden bir gece yaşayacaklarını hatırlattı.

Konuşmalarında ardından "Son Cihan Sultanı Ulu Hakan Abdülhamid Han" adlı konferansta, ulu hakanın hayatı, torunu Orhan Osmanoğlu ve tarihçi Ahmet Anapalı tarafından anlatıldı. Dinleycilerin sorularına da cevap veren ikili, Dursunbeylilerin ilgi ve alakalarından memnun kaldı.

Torunu Abdülhamid Hanı anlattı

Torunu Abdülhamid Hanı anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber