Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 16:08 Yorum: 0

Tosya'da çeltik hasadı başladı

"Beyaz altın" olarak nitelendirilen pirinç yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kaynağı olduğu ilçede, 7 bin 500 dekar alanda yaklaşık 7 bin ton rekolte bekleniyor

Tosya'da çeltik hasadı başladı

KASTAMONU (AA) - Tosya ilçesinde yetiştirilen ve çeşitli aşamalardan geçtikten sonra pirinç olarak satışa sunulan çeltiğin hasadına başlandı.

Ilgaz Dağları'ndan gelen berrak kar sularıyla beslenen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan Tosya pirinci, lezzetiyle tüketicilerin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor.

Toplam 7 bin 500 dekar alanda yapılan çeltik tarımından geçimini sağlayan 700 aile, bu yıl hasadına başladıkları ürünlerin yüzlerini güldürmesini bekliyor. 

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yüzyıllardır çeltik yetiştirildiğini, hasadı yapılan ürünlerin öğütülerek pirinç haline geldiğini söyledi.

Yetiştiği toprağın farklı yapısı itibariyle Tosya pirincinin üne kavuştuğunu anlatan Şahin, ilçede pirinç ekilen alanların rakımının da oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken de ilçe genelinde 30 bin dekara yakın çeltik havzası olduğunu ancak su ve çeşitli sıkıntılar nedeniyle az bir alanda ekim yapıldığını vurguladı.

Tosya'nın topyekun bir seferberlik halinde çeltik ekiminde tarihsel misyonunu yerine getirmek durumunda olduğunu vurgulayan Akdiken, "7 bin 500 dekar alanda yaklaşık 7 bin ton rekolte bekliyoruz. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında bol suya ihtiyaç duyan çeltik için yeni göletlerin yapılması en acil ihtiyaçlarımız arasındadır" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber