Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Eylül 2014 - 16:13 Yorum: 0

Tosya'da kudret narı yetiştiriliyor

KASTAMONU (AA) – Birçok Asya ülkesinde tıbbi bitki olarak kullanılan ve "sihirli bitki" olarak adlandırılan kudret narı, Tosya ilçesinde yetiştirilmeye başlandı.Çiftçi Hasan Sürek (65),...

Tosya'da kudret narı yetiştiriliyor

KASTAMONU (AA) – Birçok Asya ülkesinde tıbbi bitki olarak kullanılan ve "sihirli bitki" olarak adlandırılan kudret narı, Tosya ilçesinde yetiştirilmeye başlandı.

Çiftçi Hasan Sürek (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, deneme amaçlı ekilen kudret narı tohumunun meyve verdiğini belirtti.

Tropikal bir meyve olan kudret narının ilçede ilk defa kendisi tarafından yetiştirdiğini vurgulayan Sürek, şunları söyledi:

"Pankreas kanseri başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak açıklanan kudret narını ilçemizde yetiştirmek istedim. Araştırmalarımın sonunda ilçenin iklimine uygun olmadığını öğrendim. Ilıman bir iklimde yetişmesi üzerine  Belediye Modern Çarşı’da bulunan iş yerimde oluşturduğum özel bölümlerde kudret narını yetiştirmeye başladım. İlk meyvelerini bu sene Allah'a şükür hasat ettik. Benim yetiştirdiğimi gören birçok arkadaşım benden tohumlarını istedi. Verimleri çok iyi olan kudret narını önümüzdeki sene meyve bahçemde oluşturacağım özel seralarda yetiştirerek elde ettiğim ürünleri pazarlamayı düşünüyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber