Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 10:53 Yorum: 0

Tosya'da meyve fidanı satışları başladı

KASTAMONU (AA) - Tosya ilçesinde, yılın ilk meyve fidanları satışa sunuldu.Fidan satıcısı Mustafa Sağlamçubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bol yağışlı bir kış mevsiminin...

Tosya'da meyve fidanı satışları başladı

KASTAMONU (AA) - Tosya ilçesinde, yılın ilk meyve fidanları satışa sunuldu.

Fidan satıcısı Mustafa Sağlamçubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bol yağışlı bir kış mevsiminin yaşandığı ilçede,  meyve fidanlarının satışına başladıklarını söyledi.

Tosya'da yıllardır Bursa ve İzmir'den getirdiği çeşitli cinslerdeki meyve fidanlarının ve süs bitkilerinin satışını yaptığını belirten Sağlamçubukçu, "228 bin dekar tarım arazisine sahip olan ilçemizde, her şehirde olmayan 5 bin 500 adet çeşitli büyüklüklerde meyve bahçelerimiz var. Bu  bahçelerde ve diğer tarım arazilerinde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız, iklim şartlarımıza uygun her çeşit meyve ve sebze yetiştirmekte. Biz de Tosya’mızın iklim şartlarına uygun her cins meyve fidanı getirerek yaklaşık iki ay boyunca satışını yapıyoruz" diye konuştu.

Sağlamçubukçu, elma, vişne, böğürtlen, armut, dut, kiraz, şeftali, kayısı ve benzeri meyve fidanlarını 7,5 lira ile 10 lira arasında satışa sunduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber