Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 09:58 Yorum: 0

Toyota Fabrikasında Geleneksel İftar Programı Gerçekleşti

Toyota Türkiye Sanayi A.Ş Genel Müdürü ve CEO'su Hiroshi Kato, fabrika yönetimi, şehir protokolü ve gazeteciler ile yaptığı iftar yemeği sonrası fabrika...

Toyota Fabrikasında Geleneksel İftar Programı Gerçekleşti

Toyota Türkiye Sanayi A.Ş Genel Müdürü ve CEO'su Hiroshi Kato, fabrika yönetimi, şehir protokolü ve gazeteciler ile yaptığı iftar yemeği sonrası fabrika hakkında açıklamalarda bulundu.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren Toyota Fabrikası geleneksel hale getirdiği iftar programına bir yenisini ekledi. Fabrika yemekhanesinde gerçekleşen iftar yemeğine Toyota Türkiye Sanayi A.Ş Genel Müdürü ve CEO'su Hiroshi Kato, Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Toyota Türkiye Sanayi A.Ş yöneticileri ve gazeteciler katıldı.

İftar yemeği sonrası açıklamalarda bulunan CEO Hiroshi Kato, "Bildiğiniz gibi, halen Corolla ve Verso modellerini üretiyoruz. Bu yılın sonunda yeni üçüncü bir modeli, Toyota C-HR'ıda üretiyor olacağız. C-HR, Türkiye'de üretilen ilk hibrit araç ve ilk cross over model olacak. Yıllık üretim kapasitemiz 150 bin adetten 280'e yükseldi. 2017 yılında tam kapasiteyle üretim yapmayı planlıyoruz. Bu proje için gerçekleşen 350 milyon Euro'luk ek yatırımla birlikte, toplam yatırım tutarımız 1,7 milyar Euro'ya erişmiş durumdadır. Diğer yanda, C-HR ile birlikte yoğun bir şekilde işe alım ve eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Gereken eleman ihtiyacımızın büyük kısmını tamamladık ve yeni arkadaşlar istihdam ettik. Yeni model üretimi için 2 bin kişiye yakın istihdam gerçekleştirmeyi planlıyoruz . Fakat halen daha yeni arkadaşlar işe almamız gerekiyor, dolayısıyla bu işe alım faaliyetimiz yılsonuna kadar devam edecek. Ekipman yenilemeleri, yeni ekipmanların devreye alınması ve binaların büyütülmesi aşamaları hemen hemen tamamlandı. Yılın ikinci yarısında, kalan diğer hazırlıkları tamamlamış olacağız. Şu anda herşey planladığımız gibi gidiyor. Zaten yılbaşından bu yana deneme üretimleri gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar deneme amaçlı 100 adet kadar C-HR ürettik" dedi.

Karasu Limanı hakkında da konuşan CEO Kato, "Karasu Limanı sadece Toyota için değil, bütün bu bölgedeki otomobil üreticileri için çok önemli bir liman, stratejik bir limandır. Özellikle kuzey bölgeleri için Rusya ve Ukrayna gibi yerle için Karasu Limanı'nı kullanmak bizim için çok değerli. Rusya'yla ticaret şu an çok iyi değil biraz düşük seviyelerde seyrediyor. Rusya'yla olan ticaretin arttığı noktada bu limanın stratejisi ve önemi daha artıyor olacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber