Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

Toyota'nın yeni modeli 2016'da üretilecek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Özer:

Toyota'nın yeni modeli 2016'da üretilecek

SAKARYA (AA) - Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, "2016 yılının ikinci yarısında yeni projeye başlamayı hedefliyoruz. Çok iddialı, güzel ve dünyaya ihraç edilecek bir model gelecek" dedi.

Özer, Arifiye ilçesindeki fabrikada düzenlediği basın toplantısında, hibrit araç üretme planlarının olduğunu ancak nihai kararın henüz verilmediğini söyledi.

Yeni model araç projesiyle ihracatın artacağını vurgulayan Özer, "2016 yılının ikinci yarısında yeni projeye başlamayı hedefliyoruz. Çok iddialı, güzel ve dünyaya ihraç edilecek bir model gelecek. Şu anda yüzde 85-86 olan ihracat oranlarımız, yeni modelde daha da fazla olacak" diye konuştu. 

Özer, yeni aracın ticari değil, C sınıfı bir araç olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Global olarak burada üretilecek. Küçük çaplı Japonya'da üretilecek ama sadece Japon pazarı için. Bütün dünyaya merkezi üretim, burada olacak. Yeni modelimizle üretim hızı artacak. Yaklaşık bin 500 kişiyi daha işe almayı hedefliyoruz. İşe alımlara da yaklaşık 1 yıl sonra başlayacağız. Fabrikada çok küçük bir genişleme alanı olacak. Üretim bantlarımızı biraz daha modernleştireceğiz, biraz konumunu değiştireceğiz, yeni yatırımlar yapılacak ama çok büyük ikinci bant gibi bir yatırım olmayacak."

Yerli otomobile yüzde 100 pozitif baktıklarını ifade eden Özer, yapabileceklerine inandıklarını vurguladı. 

"Sanayi bunu yapabilir mi? Yan sanayi buna yetişebilir mi? Kesinlikle gerçekleştirebiliriz" diyen Özer, "Ülkemizin bir arabası olduğunu düşünürsek, buna millet olarak pozitif ayrımcılıklar yapabiliriz. Aynı düzeyde bir arabanın yerlisini alırız, hatta biraz eksiği olmasına rağmen, pozitif ayrımcılık da yapabiliriz ama yapılacak ilk yatırım çok önemli. İlla devlet olmayabilir, yarı resmi kuruluşlarda da çok ciddi fonlar var. Bir konsorsiyum gibi anonim şirket havasında herkes pay alıp katkıda bulunarak böyle bir araç geliştirilebilir. Başarılı olur mu? Bence başarılı olur çünkü el birliğiyle gerekli zemini hazırlarız. Türkiye'nin başarılı olacağına inanıyorum ama çok büyük yatırım gerekiyor. Bir kişinin de bunu riske atması, gerçekten zor. Birlikte bir şeylerin yapılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

- Rusya'daki devalüasyon

Özer, Rusya'daki devalüasyonun kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, Corolla modelinin bir numaralı pazarı Rusya'nın şu anda Türkiye ve İsrail'den sonra geldiğine dikkati çekti. 

"Hacmimiz düştü" diyen Özer, "Çok büyük oranda değil ama 2014'e göre Rusya için hacmimizin düşeceğini tahmin ediyorduk. Buna karşılık Kuzey Afrika'ya satışlarımız gayet iyi, beklenenin üzerinde gidiyor. Ortadoğu'ya ihracatımız yoktu, Irak'a ihracat yapmaya başladık. Yeni yerlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Irak, Toyota için yeni değil ama bizim araçlarımız için yeni pazar" şeklinde konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber