Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 03 Mart 2021 - 15:48 Yorum: 0

TR72 Bölgesinin zam şampiyonu dolmalık biber

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı.

TR72 Bölgesinin zam şampiyonu dolmalık biber

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini içerisine alan TR72 Bölgesinde şubat ayında bir önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün dolmalık biber oldu.

Verilere göre bölgede 2021 Şubat ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 1,01 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 2,52 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,91 artış ve 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 12,81 artış gerçekleşti.

Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde ana harcama grupları itibariyle 2021 Şubat ayında endekste yer alan gruplardan en fazla artış gösteren grup yüzde 3,03 ile gıda ve alkolsüz içecekler olurken, bunu yüzde 2,34 ile sağlık, yüzde 1,2 ile lokanta ve oteller ve yüzde 0,9 ile mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri takip etti. En çok düşüş olan grup ise yüzde 2,65 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu.

Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde 2021 Şubat ayında bir önceki aya göre fiyatı en çok artan seçilmiş maddeler değişim oranlarıyla birlikte sırasıyla yüzde 34,93 ile dolmalık biber, yüzde 25,41 ile limon ve yüzde 22,22 ile kabak olurken, en çok düşüş gösteren seçilmiş maddeler değişim oranlarıyla birlikte sırasıyla yüzde 11,67 ile karnabahar ve yüzde 9,66 ile erkek mont oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber