Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Ağustos 2014 - 00:11 Yorum: 0

Trablus Havalimanı çevresinde silahlı çatışma

Libya'da, Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde ağır silahların kullanıldığı çatışmalar tekrar başladı.

Trablus Havalimanı çevresinde silahlı çatışma

Libya'da, Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde ağır silahların kullanıldığı çatışmalar yine başladı.

Gruplar içinde sivillerin korunması ve pazar günü Havalimanındaki benzin depolarından birinde çıkan yangının söndürülmesi için varılan 1 gündelik ateşkesin ardından çatışmalar tekrardan başladı.

Libya ordusuna bağlı Libya Kalkanı Birlikleri Sözcüsü Ahmed Hediye, Uluslararası Trablus Havalimanı'nın çevresinde, Ez-Zuhur ile El-Ekvah mahallelerinde ve Genzur bölgesinde çıkan çatışmalarda top ve ağır silahların kullanıldığını kaydetti. Hediye, can kayıplarına ilişkin bilgi vermedi.

Havalimanını 1 aydan uzun süredir denetim altına saha birliklerden bir tanesi olan Ka'ka ve Savaik'in komutanlarından El-Geylani el-Dahiş ise 'Havalimanını hedef saha saldırıyı püskürttüklerini ve aşırı sayıda askeri vasıtası kullanılamaz duruma getirdiklerini'' söyledi.

Çatışmalar başkentte protesto edildi 

Öte yandan, havalimanı çevresinde çatışan silahlı gruplar, protesto edildi. 

Başkent Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda toplanan bir grup, harp karşıtı pankartlar açtı, çatışan grupları kınayan sloganlar attı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan beri Havalimanı çevresinde süren çatışmalarda yaklaşık 100 insanın öldüğü, 404 insanın yaralandığı bildirilmişti.

Trablus'ta, Kaddafi yönetiminin devrilmesinin ardından bazı yerleri ve havalimanını denetim eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler içinde çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye, ABD, İspanya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltmıştı.

Muhabir: Ayşe Sümeyra Aydoğdu, Ömer Faruk Şimşek

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber