Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Mart 2015 - 20:08 Yorum: 0

Trabzon ile Dortmund "kardeş şehir" oldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın Dortmund Büyükşehir Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı

Trabzon ile Dortmund 'kardeş şehir' oldu

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın Dortmund Büyükşehir Belediyesi "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğun uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

İki şehrin bundan sonraki süreçte daha yakın ilişkilerde bulunacağını ifade eden Vali Öz, "Bu dostluğun yine uzun bir tarihi olan ve iki şehrin iki kardeş şehrin iş birliğine somut adımlar atan kardeş şehir sözleşmesinin ikinci aşamasını gerçekleştiriyoruz. Bu kardeş şehir ilişkisinin somut sonuçlara ulaşacağı, verimli olacağını görüyoruz ve inanıyoruz" diye konuştu.

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau ise Dortmund'a göç edenlerin büyük bölümünü Trabzonluların oluşturduğuna işaret etti.

Sierau, Trabzon ile "kardeş şehir" olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Şehrimizde yaşayan Trabzonlular uyum meclisine gelerek iki şehir arasında kardeşlik kurmak istediklerini söylediler. Bu istekleri belediyemiz tarafından benimsendi. Böylece 2009 yılında Trabzon ile proje antlaşması yaptık. O zamandan beri yapılan görüşmelerde tek bir şey ortaya çıkmıştır. İnsanların birbirleriyle karşılıklı iyi anlaşmasıdır. Yani kimyamız tuttu" ifadesini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da iki şehir arasındaki ilişkilerin kağıt üzerinde olmadığını ilerleyen zamanlarda yapacakları kültür ve sanat etkinlikleriyle göstereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Gümrükçüoğlu ile Sierau "kardeş şehir" protokolünü imzaladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber