Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 21 Ocak 2018 - 11:28 Yorum: 0

Trabzon sağlık turizmine ev sahipliği yapıyor

Doğuştan skolyoz, diğer adıyla omurga eğriliği olan 15 yaşındaki Gürcü Giorgi Bolkuadze, Gürcistan'dan tedavi için geldiği Trabzon'da yapılan operasyonla...

Trabzon sağlık turizmine ev sahipliği yapıyor

Doğuştan skolyoz, diğer adıyla omurga eğriliği olan 15 yaşındaki Gürcü Giorgi Bolkuadze, Gürcistan'dan tedavi için geldiği Trabzon'da yapılan operasyonla normal görünüme kavuştu.

Medical Park Karadeniz Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat sonrası boyu 6-7 santim kadar uzayan Bolkuadze, son görüntüsüyle çok mutlu olduğunu belirtirken, ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Çetin Önder, hastanın şu anki görüntüsünün hedeflediklerinden daha iyi olduğunu söyledi.

Doğuştan kaburgaları yapışık ve omurgasında 84 derece eğrilik olan Bolkuadze'nin 3-4 yıl kendilerine geç ulaştığını belirten Önder, "Hastamızın doğuştan skolyozu vardı. Kaburgalar yapışık omurgadaki eğrilik 84 dereceye varmıştı, omuz asimetrisi vardı. Skolyozun en zorlarından bir tanesi de konjenital yani doğuştan olması. O bakımdan ameliyat alanı da çok büyüktü. 12-13 omur açıldı ve şu andaki durumu hedeflediğimiz durumundan da çok iyi. Hastamızın ameliyattan sonra boyu 6-7 santim kadar uzadı" dedi.

Bu gibi vakalarla sık sık rastlamadıklarını kaydeden Önder, "Bu tür vakalara çok sık rastlanmıyor. İdiyopatik sebebi belli olmayan belli yaşlarda görülen skolyozlar var. Onlar rutin gördüğümüz ama bu çok nadir görülen bir durum. Anne rahminde gelişirken kemikleri kaburgaları yapışık kalmış. Dolayısıyla omurganın bir tarafa doğru eğilmesi artmış. Biraz da geç kalınmış. Normalde 3-4 yıl önce gelse ameliyat bu kadar zor olmazdı. Hastamız bize Gürcistan Batum'dan geldi. Karar vermek için uzun süre düşünmüşler, araştırdılar en sonunda bize güvendiler" diye konuştu.

Hastalığın, bölgede çok fazla olduğuna dikkat çeken Önder, "Normal olarak idiyopatik skolyoz bölgemizde çok fazla. Sebebi ise genetik geçiş" ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrası görüntüsüyle çok mutlu olduğunu belirten Giorgi Bolkuadze de omuriliğinde ciddi bir eğrilik olduğunu belirterek, "Şikayetim skolyozdu. Omuriliğimde ciddi bir eğrilik vardı. Burada ameliyat oldum şimdi çok mutluyum. Dört kardeşiz. Ailemizde benim gibi olan yok" şeklinde konuştu.

Trabzon sağlık turizmine ev sahipliği yapıyor

Trabzon sağlık turizmine ev sahipliği yapıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber