Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Eylül 2016 - 11:44 Yorum: 0

Trabzon Valisi Yücel Yavuz hakkında suç duyurusunda bulundular

Trabzon'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu konferansta Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un "Türkiye'de...

Trabzon Valisi Yücel Yavuz hakkında suç duyurusunda bulundular

Trabzon'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu konferansta Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un "Türkiye'de bakır üretiminin artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız, bu kadar açık ve net" açıklamaları nedeniyle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Derneği işbirliği ile geçtiğimiz günlerde Trabzon'da düzenlenen "Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu konferansa katılan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı konuşmada, "Türkiye'de bakır üretiminin artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız bu kadar açık ve net" ifadelerini kullanmıştı. Vali Yavuz'un bu açıklamalarının tehdit, yargıyı etkileme ve görevini kötüye kullanma suçu işlediğini belirten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 657 sayılı yasa ve ceza kanununa muhalefet suçundan Vali Yavuz hakkında ceza davası açılmasını isteyen TMMOB, Vali Yavuz'un görevi bırakmasını da istiyor.

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u görevi bırakmaya davet ettiklerini belirterek 19 Eylül tarihinde Rize İdari Mahkemesi'nde Cerattepe ile ilgili bir duruşmanın olacağını hatırlattı.

Küçük, "Trabzon Valisi gibi olan yöneticiler Cerettape'de çok temiz bir faaliyet yürütülmüş gibi bununla övünür gibi ayrıca yargı sürecinde olan Artvin ile ilgili bir açıklama yaparak kamuoyunu yanıltıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğumuz biçimde tehdit, kamuoyunu yanıltmak, görevi kötüye kullanmak gibi belgelerle Trabzon Valisi yapmış olduğu "gerekirse bu işe karşı çıkanların kafası kopar" biçimindeki açıklamayla tehdit unsuru oluşturmuş ve suç işlemiştir. Bu suçu nedeniyle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak dün Yargıtay Başsavcılığı'na kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Hükümeti gerekli işlemleri yaparak Vali Yavuz'u görevden el çektirmeye davet ettiklerini kaydeden Küçük, "Artvin'de konu yargıya intikal etmiş durumda. 19 Eylül tarihinde Rize İdari Mahkemesi'nde bir duruşma var.

Bergama'da yargı kararlarını nasıl yok saydıysalar Artvin'de de bunu çalıştırmaya yüz tutmuş oldukları için bilimsellik adı altında çeşitli toplantılarla üniversiteleri de buna alet ederek toplantıları düzenlemeye başladılar. Bunun arkası daha da devam edebilir. Ama bizim öncelikle burada vurgulamamız gereken bir kamu görevlisi olan ve kendi il sınırları içerisinde görevli olan Vali'nin buna alet olması halkı tehdit etmesi ve görevini kötüye kullanmasıdır. Bir kez daha Vali'yi görevi bırakmaya, Vali görevi bırakmasa hükümeti bu konuyla ilgili gerekli işlemleri yaparak Vali'yi görevden el çektirmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber