Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Nisan 2019 - 11:28 Yorum: 0

Trabzon’a üç yeni içme suyu arıtma tesisi kazandırılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon'a 3 yeni içme suyu arıtma tesisi kazandırıyor.

Trabzon’a üç yeni içme suyu arıtma tesisi kazandırılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon'a 3 yeni içme suyu arıtma tesisi kazandırıyor.

Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Of ilçelerinde yapımı sürdürülen arıtma tesisleri, 22 ayrı mahalleye hizmet verecek. Son teknoloji ile inşa edilmekte olan arıtma tesisleri tamamlandığında, söz konusu mahallelerde zaman zaman yaşanan su kesintileri ortadan kalkacağı gibi mahalle sakinlerine yüksek standartta ve yeterli içme suyu sunulacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı ilçesinin 8 merkez mahallesi, Çarşıbaşı ilçesinin 13 mahallesi ve Of ilçesinin Cumapazarı Mahallesi'ne hizmet verecek olan arıtma tesislerini 2019 yıllı içinde hizmete almayı planladıklarını söyledi. Söz konusu mahallelere hizmet veren mevcut içme suyu arıtma tesislerinde, ham su bulanıklığı normal değerlerin çok üzerine geldiğinde gerekli arıtma yapılamadığı için tesislerin devre dışı bırakıldığını belirten Zorluoğlu, "Bu durumda su kesintisine gidilmektedir. Yeni içme suyu arıtma tesislerimizin tamamlanarak hizmete girmeleriyle bu sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşayan bulanıklık sorununu ortadan kaldıracak kapasitede inşa edilecek modern tesislerle yüksek bulanıklıkta su dahi rahatlıkla arıtılarak halkımızın kullanımına sunulacaktır" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Çarşıbaşı ilçemizin Kovanlı, Şahinli, Erenköy, Kadıköy, Yavuz, Serpil, Samsun, Taşlıtepe, Çallı, Küçükköy, Kavaklı, Yeniköy ve Pınarlı mahallelerine hizmet veren Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Yeni Arıtma Tesisi inşaatını Yeniköy Mahallesi'nde bin 550 m2'lik alan üzerine kurmaktayız. Şalpazarı ilçemizin Çamkiriş, Dereköy, Kalecik, Kireç, Pelitcik, Sugören, Turalıuşağı ve Üzümözü mahalleleri ile yine Of ilçemizde Cumapazarı Mahallesi'ne hizmet vermekte olan içme suyu arıtma tesislerimizi de son teknoloji ile yeniliyoruz. Bu üç ayrı içme suyu arıtma tesisimizi de 2019 yılı içinde hizmete almayı planlamaktayız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber