Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ocak 2018 - 14:48 Yorum: 0

Trabzon’da 2017 yılında 74 milyon TL’lik yardım yapıldı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ve Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Trabzon’da 2017 yılında 74 milyon TL’lik yardım yapıldı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ve Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve AK Parti Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte sırasıyla, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçilen Ömer Hakan Usta'yı ve Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt'u makamlarında ziyaret etti.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ziyaretinde şoför esnafının halkın her kesiminden insanı tanıdığını ve iletişimin olduğunu belirten Altunbaş, göreve seçilen Usta ve yönetimini tebrik etti.

Daha sonra Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret eden Altunbaş, rabzon ile ilgili istatiksel veriler hakkında bilgi aldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün Trabzon'da 150 bin kişiyle birebir muhatap olduğunu dile getiren Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, 2017 yılında Trabzon'da 74 milyon liralık bir bütçenin kurumdan hizmet alan vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

Kuruma gelen istek ve şikayetleri 11 gün içerisinde çözüme kavuşturduklarını belirten Kurt, "Türkiye'de bu ortalama 20 güne yakın. Biz bunu 5 iş gününe indirmek için çalışıyoruz. Of'ta da bir şube açıp 5 ilçeyi oraya bağlamayı düşünüyoruz. Hayrat'tan, Dernekpazarı'ndan bir vatandaşımızın merkeze gelmeden orada işini hızlı bir şekilde halletmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise yaptığı açıklamada. Türkiye'deki yaşlı nüfus oranının yüzde 11 olduğunu, bu oranın Trabzon'da yüzde 18'e çıktığını belirterek, "Trabzon'da artan bir yaşlı nüfusu var. Yapılan bir araştırmaya göre, Trabzon'da 2025 yılında Alzheimer hastalığına yakalanacak hasta sayısının 130 bin seviyelerine yükselmesi öngörülüyor. Bu Trabzon için çok ciddi bir rakam. Nüfusa vurulduğunda gelecek adına riskli bir oran. Bu konuda gerekli farkındalığı oluşturmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Trabzon'da engelli sayısı ve engelli şekli ile ilgili net veriler olmadığını öğrendik. Bu konu ile ilgili Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün titiz bir şekilde çalışma yaptığını gördük. TÜİK verilerine göre 8 bin 300 civarı engelli vatandaşımızın olduğu belirtiliyor ancak bu sayının daha yüksek olması muhtemel" şeklinde konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim alan, el işi, spor ve kültür alanlarında faaliyetlerde bulunan engelli vatandaşlarla bir araya gelme imkanı bulduklarını dile getiren Altunbaş, "Çalışmaların son derece temiz ve modern şartlar altında profesyonel bir şekilde yapıldığına şahit olduk. Vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme eğitimlerinin verilmesinin ardından gerek kaymakamlık, gerek belediyelerimiz ve diğer kurumlarla birlikte koordinasyon içerisinde olarak bu vatandaşlarımıza iş imkanının sunulması noktasında yapılan çalışmaları inceledik. Zorda olan, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşma ve çözüm üretme noktasında büyük bir sorumluluğu bulunan Sosyal Hizmetler Kurumu'nun AK Parti olarak her zaman yanında ve en büyük destekçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Trabzon’da 2017 yılında 74 milyon TL’lik yardım yapıldı

Trabzon’da 2017 yılında 74 milyon TL’lik yardım yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber