Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 23 Ekim 2017 - 10:08 Yorum: 0

Trabzon’da Denetimli Serbestlik Yasası’ndan bu yıl yararlananların sayısı 3 bin 553’e ulaştı

Trabzon'da Denetimli Serbestlik Yasası'ndan geçen sene 2 bin 776 kişi yararlanırken, bu yıl içinde bu rakam 3 bin 553 kişiye ulaştı.

Trabzon’da Denetimli Serbestlik Yasası’ndan bu yıl yararlananların sayısı 3 bin 553’e ulaştı

Trabzon'da Denetimli Serbestlik Yasası'ndan geçen sene 2 bin 776 kişi yararlanırken, bu yıl içinde bu rakam 3 bin 553 kişiye ulaştı. Bunlardan 120'si kamu yararına çalışarak infazlarını doldurmaya çalışıyor.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafında paydaş kurumlarla yapılan işbirliği çerçevesinde 160 kişi günde 2 ila 8 saat arası çeşitli okul, cami, hastane gibi kamu kurum ve kuruluşlarda kamu yararına ücretsiz çalışarak cezalarını çekiyor.

Mahkemelerce verilen hapis cezalarının bir kısmını ceza infaz kurumunda tamamladıktan sonra kalan kısmını Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün işbirliği yaptığı kuruluşlarda kamu yararına ücretsiz olarak geçiren ve cezalarının infazını bu şekilde tamamlayan 160 yükümlünün, bu kurumlarda temizlik, bakım, onarım, ağaçlandırma, park düzenlemesi vb. işlerde çalıştıkları öğrenildi.

Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, yükümlülere yönelik eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Trabzon Barosu gibi 16 farklı kurumla yapılan protokol gereği 2017 yılı içerisinde madde bağımlılığı, öfke kontrolü, hak arama yöntemleri, kan bağışının önemi, ağız ve diş sağlığı, değerler eğitimi konu başlıklarıyla 43 farklı seminer düzenlendiği ve 2 bin 2 kişinin bu seminerlere katılımının sağlandığı belirtildi. Yine aynı eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 680 farklı kişi ile 2 bin 63 bireysel görüşme gerçekleştirildiği öğrenilirken, 219 kişi de uyuşturucu madde kullanımına yönelik olarak program kapsamına alındı.

5402 sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu kapsamında kurulan ve yeniden suç işlemenin önlenmesi ve suçtan zarar görenlere verilen zararın telafi edilmesinde görevi bulunan Trabzon Koruma Kurulu Başkanlığı'na yapılan başvurular neticesinde 2017 yılı içerisinde 15 kişiye nakdi yardım, 108 aileye kırtasiye yardımı, 185 aileye gıda yardımı, 46 aileye giyim yardımı, 130 hükümlü ve mağdur çocuklarına kışlık bot ve mont yardımı yapıldığı ayrıca, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde 65 eski hükümlünün işe yerleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan 2005 yılının sonuna doğru uygulamaya konulan Denetimli Serbestlik Yasası'ndan 2014 yılında bin 829, 2015 yılında bin 692, 2016 yılında ise 2 bin 776 kişi yararlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber