Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Nisan 2014 - 21:43 Yorum: 0

Trabzon'da, Kore Klasik Müzik Konseri düzenlendi

 TRABZON (AA) - Trabzon'da, Güney Kore Büyükelçiliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde Kore Klasik Müzik Konseri düzenlendi.KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Salonu'ndaki konseri,...

Trabzon'da, Kore Klasik Müzik Konseri düzenlendi

 TRABZON (AA) - Trabzon'da, Güney Kore Büyükelçiliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde Kore Klasik Müzik Konseri düzenlendi.

KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Salonu'ndaki konseri, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, öğretim üyeleri, öğrenciler ile çok sayıda davetli izledi.

Konser öncesi konuşan Sangkyu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişten bugüne kadar örnek bir tablo oluşturduğunu belirterek, "Bugün burada düzenlenen konser nedeniyle sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Trabzonspor'da forma giyen Koreli futbolcular ve teknik direktörü Şenol Güneş nedeniyle birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Kore ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağları son yıllarda ekonomik ve siyasi alanda da hızla gelişmektedir" diye konuştu. 

Sangkyu, Kore kültürüne ilgi duyan Türk gençlerinin sayısında da artış olduğuna dikkati çekerek, üniversiteler arasında yapılabilecek işbirliklerinin iki ülkenin menfaatine olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Koreli piyano sanatçısı Park Young ile violinist Kang Grace tarafından 43 dakika süren klasik müzik konseri verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber